chicago

Idag har vi bara tagit det lugnt. Jag var ute med Sadi och Joel och skulle iväg och handlade. Fick pröva hans longboard då, åkte lite på backarna här ner mot affären. Sjukt roligt, funderar på att investera i en sån men det kommer väl förmodligen bli en billig cykel så man kan cykla till skolan istället.

Vi köpte ett paket chicken nuggets som vi värmde i ugnen. Och vi räknade ut att den extremt goda måltiden gick för 7kr ungefär. Extremt billigt, sen var det ju ingen överdrivet avancerad mat heller direkt. Nu på kvällen har vi spelat lite kort, chicago. Efter mycket spänning slutade det dock med att Joel vann, oväntat men sant. Men alla ska vi få ha våran stund i rampljuset någongång, haha.

Imorgon är det skola igen, då med meet the filmmaker lektionen igen, för andra gången. Då skulle vi visst få besök från någon editor, kommer nog bli intressant. Nu innan jag somnar så ska jag läsa igenom ett par manus till och slutligen bestämma vilket jag ska pitcha nästa vecka. Men innan det ska jag först prata med Julia på skype och sen ut och träna lite är det tänkt. Ha en underbar dag!


ingen fara för tsunami

Sydney Morning Herald har denna morgon gått ut med en tsunami varning. Ni vet säkert allihopa om jordbävningen i Chile som i så fall är faktorn som orsakar den, har bland annat fått ett oroligt mail om vart vi ligger till förhållande det, haha. Det står också att tsunamin kan komma till östkusten av Australien och jag vet att Sydney ligger på östkusten av Australien. Men ni behöver absolut inte vara oroliga. Vi bor 11km ifrån närmsta strand och så långt går inte vattnet in ifall det nu skulle bli en tsunami. Ta en funderare på hur långt 1.1 mil är själva för att lugna ner er.

Jag säger som sagt detta för att inte stirra upp någon (nämner inga namn), bara för att bevisa att jag lever och kommer överleva. Vi stannar på vårt säkra avstånd tills vi vet någonting mer, det lovar jag!

Läs själva om artikeln här;

http://www.smh.com.au/nsw/get-out-of-the-water-australian-tsunami-experts-warn-20100228-pak8.html?autostart=1



Uppdatering:

Den missade oss

"Australia has all but escaped the wrath of a Pacific Ocean tsunami triggered by a devastating 8.8-magnitude earthquake that struck the coast of central Chile.

Beaches today were closed and emergency services were on patrol as the brunt of the tsunami waves travelled in a northwest direction, narrowly missing Australia's east coast.

But tsunami waves were recorded along the NSW, Queensland and Tasmanian coasts, with Norfolk Island recording a 50cm surge in sea levels."



school dinner

Först stack vi till en galleria i närheten av skolan där en av våra lärare hade en utställning på olika skulpturer han hade gjort. Jag ska visa lite mer bilder från det imorgon när jag är lite piggare på det. Sen kom vi då till skolan och det skulle hållas skolmiddagen som det görs i början av varje semester, och maten är lagad av lärararna. Det var trevligt. Mycket trevligt. Man kom närmare alla folk som börjat, fick prata mycket, det drogs en del filmskämt... ja jag tror ni förstår resten. Det bjöds även på olika typer av alkohol, och jag skulle faktiskt vilja säga det själv att det var den pushen vi svenskar behöver för att bli lite mer socialiserade och börja prata med andra människor, och det fungerade verkligen.

Efter det runt 22.30 tiden var vi ett gäng på runt 20 stycken som letade efter en bar någonstans inne i staden. Det var någon form av karneval inne i stan verkade som också, och förmodligen något mot det homosexuella hållet. Har aldrig sett så många transvestiter eller män i kalsonger någonsin som jag gjort ikväll, riktigt vidrigt, haha.

Vi letade och letade i alla fall efter en klubb att gå in på men alla var för överbefolkade så det slutade till slut med att de andra svenskarna skulle bjuda hem alla till sitt hus. Men på vägen dit fastnade vi på någon form av sportbar eller något ändå som vi satte oss ner vid för att prata lite skit.

Nu är klockan 3.26 här och jag måste väl krypa ner till sängs. Imorgon ska jag som sagt visa bilder från gallerian vi var på, men också välja vilket manus jag ska pitcha till den stora utmaningen i vår 3e skolvecka, NERVÖST!! Nedan följer de 2 första bilderna från skolan också. Jag ska under veckans gång försöka få lite bättre bilder på den så fort jag känner att det blir läge för det och att inte någon ska tro jag är värsta nörden som går runt och fotograferar alla. Det är en typisk svensk sak också, första intrycket.


utomordentligt

Av kommentarerna från gästerna att skåda blev maten fullständigt lyckad. Blev mycket gott, och skulle själv vilja säga att det förmodligen är det godaste i alla fall jag har ätit under våran tid här nere. Det blev som sagt favoriten kyckling inlindad i bacon, vilket dock misslyckades eftersom vi inte hade någon tandpetare, med ris och någon form av örtsås.


Tidigare idag var vi på skolan för att vara på vår första workshop. 4 stycken workshops är det obligatoriskt att gå på. Nu kan vi då kryssa av 1. Idag handlade om lite äldre systemkameror, inte digitala utan sånna du laddade med film. Riktigt old school. Men de fungerade precis som vilken nyare systemkamera som helst annars. Jag menar med iso, slutartid, bländare osv. En negativ skillnad är ju dock att man inte kan se resultatet direkt på en skärm sen, men jag antar att vi har nytta av att uppdaterat våran kunskap inom det området.

Just nu sitter jag, Sadi och Joel och ska kolla på Changeling med Angelina Jolie och Clint Eastwood som regissör. har dock redan sett den med älskling men den är värd att se fler gånger. Imorgon ska vi till skolan för att första kolla på en utställning som en av läraren har satt upp, sen ska vi äta tillsammans allihopa. Ha en bra resterande dag ni från Sverige.

Förresten, mamma eller Viktor, har busskortet kommit hem?

återkomsten

Såg en burk av denna dryck flyga runt i bussen på väg hem från skolan. Var bara tvungen att pröva den igen. Minns den som världens underbaraste dryck. Och den var inte dum, vanilla coke!


Nu väntar jag bara tills Joel har spelat klart tennisen med Sadi sen ska jag bjuda på specialitet. Kycklingfilé inlindad i bacon, ris och någon kycklingssås. Blir nog succé! Kommer med update från det och från dagens skoldag.

documentary, directing

Sista skoldagen med schemalagda lektioner för denna veckan då. Nu har vi mer eller mindre fått alla papper med information att läsa igenom som man väl snart få göra också. Vi ska dock till skolan imorgon och på lördag ändå. Imorgon är det "Workshop". Det är obligatoriskt att gå på 4 sånna, vet dock inte riktigt till 100 vad dem innefattar men det får vi reda på mer imorgon. Och på lördag ska vi besöka skolan för att bli bjudna på mat som lärarna har lagat till oss, samt för att lära känna varandra lite bättre.

Idag hade jag först dokumentär klass mellan 10 och 1. Vi hade en regissör som hette Kim Mordaunt som standin där som har gjort en hel del lite kändare dokumentärer. Bland annat har han gjort en som heter Bomb Harvest. I den befinner dem sig i Laos, en plats där människor hela tiden gräver upp bomber som är nedgrävda från "det hemliga kriget". Sätter dem en spade i en av bomberna för hårt så exploderar den. Barn gräver upp granater som ser ut som bollar, börja leka med dem och dör på det sättet. Riktigt intressant trailer eller vad det nu var vi fick se av dokumentären. Han hade gjort den tillsammans med producent-lärare på vår skola som vi hade i 16mm film också. Dokumentären hade även vunnit en del priser och fått ord som "bästa jag sett detta året" och så vidare. Känns häftigt att kunna skryta om sina lärares meriter så måste jag säga. Inte för att Martin Biebers var dåliga, vilket fotbollslag var det nu han spelade i?

Mellan 2 och 5 hade jag Directing. Vi satt mest och pratade om olika saker, vad som var viktigt att tänka på som regissör och lite sånt. Men hon visade också en hel del filmer där skådespelare höll bra performance och där regissören fick säga några ord om sina skådespelares insatser. I 2 av filmerna hon visade var faktiskt Stellan Skarsgård med i, och jag ska faktiskt erkänna att det kändes som jag var kvar i Sverige när vi såg det. Varför följde han med hit, och hur gick det ihop var det ända jag frågade mig. Världen är liten.

Nu på senare tid stack jag med Sadi till metro och köpte lite mat. Tänkte visa en bild därifrån så nu får lite mer inblick på hur det ser ut. Låt oss beskriva det med 2 ord ; Nova Lund. Kort men gott, plus två större mataffärer. Perfekt att ha ett köpcentrum 15-20 minuters gångavstånd ifrån huset!

Nu blir det ett Vintergatan avsnitt sen prata med bebisen på Skype.

asd

16mm film production

8.00 ringde min klocka idag och jag hoppade upp lika snabbt och sprang och gjorde mig i ordning för att kunna prata med Julia en stund innan det var dags att åka till skolan, och vi hann med ett mysigt morgon / natti samtal. I skolan hade vi idag 16mm film som liksom den var sjukt intressant. Sylvia som läraren heter gick igenom skillnader mellan "film film" och "digital film", vad som var skillnad mellan 8, 16 och 35 mm film och lite sånt. Väldigt lärorikt och även idag hade man sjukt mycket att ta in. Det känns som man lärt sig det mesta nu, vad ska vi göra resten av året tro?

Hon gick också igenom de olika rollerna som finns under en filmproduktion såsom regissör, producent och så vidare. Vi fick sätta oss i grupper och diskutera fram så många roller som möjligt. Sen frågade hon en och en om en roll och vad den gjorde och vad deras huvuduppgift var. Väldigt lärorikt. Jag har mer eller mindre kunnat alla på svenska, men att lära sig dem på engelska hade jag ju inte haft en tanke på så det blev lite frågestund för mig vad de olika hette till de andra. När det var min tur att beskriva en roll valde jag scripta. Och eftersom engelska inte är logisk heter det ju inte typ "script checker", "detail searcher" eller något sånt. Nej förstår ni, det heter "continuity". Det order kommer jag definitivt lägga på minnet i alla fall, det sitter där nu. Men där är ju ett 20tal till jag inte kan än men det blir bara att plugga på.

Nu medans de andra är i skolan och har den lektionen jag tidigare haft passade jag på att göra veckans städuppgift i huset då jag såklart fick den värsta. Inte nog med att jag fick köket som alla använder 4 gånger om dagen, jag fick även ta soporna. Förra veckan hade den som haft soporna gjort något fel så dem inte tagit soporna, så vi hade ju dubbelt så många som vi ska ha. Så Sadi och jag sprang runt och la dem i grannarnas soptunna. Ni ska veta att jag klargjorde ganska tydligt att han fick göra det för att det inte gick till så i Sverige. Då skrattade han bara. Sen håller jag på att tvätta lite kläder och ska sätta mig och plugga på alla sidor med information vi fått från skolan.


chippendales


Förmodligen bland det äckligaste ni kommer se. Se filmen som förde oss samman. Starring Mig, Joel, Henrik, Jacob och Sadi, de 5 "männen" i huset. Klicka bara på play-knappen sen Watch Movie när det alternativet kommer fram.

Får ge creditsen till Henrik, glöm inte kolla in deras blogg också för eventuell information jag glömmer skriva; http://livetdarnere.blogspot.com.

screen studies

Andra skoldagen. Idag gick jag i skolan 2-5 precis som igår. Och hade då lektionen "Story through image and sounds" eller screen studies som den också kallades ibland. Läraren vi hade hette Leslie Oliver och var helt sjukt intressant att lyssna på. Han höll humorn uppe, drog med alla i diskussionen och gjorde lektionen intressant helt enkelt. Han pratade lite om pitchningen vi ska göra om 3 veckor inför andra elever och även om en ny uppgift vi fick. Vi ska gå ihop 2 och 2 (vilket inte är så schysst när man inte känner någon, men det är själva grundtanken, haha), och sen ska vi komma på en situation där två människor möts och beskriva deras situation, före, under tiden, efter med 10 bilder. Detta gör vi förmodligen för att få igång våra hjärnor lite och tänka på ett kreativt sätt. Bra uppgift.

Efter pausen visade han oss några få filmer på max 60 sekunder som vi sedan fick analysera. Han visade en film i svart-vitt där en mamma ledde sin dotter fram till en docka, det var ganska tydligt att det var bland dotterns första steg i livet. Vi höll på att diskutera den filmen i 1 timme och 30 minuter. Vi fick fram saker som kameravinklen, musiken, ljuset, magic hours, "skådespelande" och massa saker. Värt att nämna är att filmen var runt 20 sekunder lång och filmade för 100 år sedan. Och vi kunde analysera den så länge. Det var riktigt intressant faktiskt. Jag satt och ville säga saker hela tiden. Kände hur mitt svar bara passade in mer och mer men precis innan jag skulle räcka upp handen sa någon annat något liknande eller så kom jag på mig själv hur mycket jag hoppade för mitt hjärta slog. Helt otroligt vad nervös jag blev. Har också märkt att jag tänker hela tiden på vad jag ska säga innan jag pratar, det gör man ju inte direkt med svenskan, där bara pratar man liksom. Ja ni fattar. Här måste jag tänka efter vad jag ska säga innan jag gör det för det ska bli rätt, det är faktiskt ganska jobbigt. Men förhoppningsvis blir det bättre... Har skrivit ner massa ord från lektionen som jag har tagit reda på vad de betyder och ska ha de som glosor som en extra läxa varje vecka till mig själv. Det tror jag kan bli succé.

Precis när vi kom in till skolan skrev vi upp oss på att vi ville lära oss surfa och vara med på utflykten på blue mountains. Ser fram emot det som fan, speciellt att lära sig surfa. Nu väntar mat sen tidig sömn då jag börjar min skola imorgon redan klockan 10.


megabat

Jag och Sadi gick till Metro för att handla lite mat nu innan dem stängde klockan 10 ikväll. Vi går igenom Enmore Park precis som vanligt. Ni förstår inte hur JÄVLA stora fladdermöss där var. Helt jävla brutalt. Jag har googlat vidare på det och fått fram att det var en sort som heter Megabat. Megabat kan bli 40cm långa och ha 150cm mellan deras vingar, helt sjukt. Och dem bokstavligt talat skrek hela tiden. Riktigt oväsen förde dem. Här är en bild på hur dem ser ut, precis som alla andra fladdermöss, fast stora. Jag fick inte tag på någon egen dock, aldrig i livet jag skulle gå nära en sån!


meet the filmmaker

Första skoldagen är då avklarad, wiiihoo! Jag var faktiskt nervös innan idag när jag skulle ta bussen runt 1 som skulle ta mig till skolan. Kände mig lite halv illamående men det berodde säkert på den fruktansvärda värmen vi har haft idag. Det var helt sjukt. Och inte blev det bättre av att det inte fanns tillgång till någon AC under lektionen.

Första lektionen i alla fall. På måndagar är den ända lektionen jag har mellan 2 och 5 en lektion som heter "Meet the filmmaker". Den går ut på precis som den heter, att vi ska träffa professionella filmskapare som ska berätta om sina verk, sitt liv, och om deras framgång som de förhoppningsvis har. Idag hade vi besök av en man som hette Ian David som var manusförfattare. Vi fick se lite av storys han hade gjort som blivit till värk och även ställa frågor till honom under tiden. En sak jag reagerade på vilket det förmodligen lätt blir nu när man går i en skola man betalat så mycket för är att det kom väldigt många frågor. Till skillnad från när man satt i uppehållsrummet på John Bauer och bara väntade på att föreläsningen skulle ta slut i princip. Men jag vill också säga att det kom väldigt många onödiga frågor, som man kunde skippat för man redan vet svaret. Det är ju bara dumt att ställa sånna. Eller så är det bara jag som ser sån logik? Att saker är "så uppenbart"? Japp, där fick jag in den med.

Annars var det väl helt okej. Inte direkt vad jag är intresserad av, eller så var det bara han som var relativt ointressant, men det gick ändå att lyssna på. Det var inte så att man somnade direkt, eller inte jag i alla fall, haha.

Tack för att ni läser bloggen. Känns jättekul att det är så pass många jag känner som läser den, och antalet är stabilt så. Det betyder mycket för mig att ni bryr mig om mitt liv och vad jag gör här! Vi hörs igen.


Ett mål med livet är att i alla fall ha en sommarstuga i liknande läge som dessa husen, härlig utsikt över en strand som bondi beach.

tropfest

Ville göra ett nytt inlägg av det för att hitta tillbaka. Efter stranden stack vi vidare in till stan. Där käkade vi på Hungry Jacks, typ Burger King här i Australien. Vi har i alla fall fått reda på att det är samma ägare. Sen stack vi vidare till världens största kortfilmsfestival som hölls här inne i stan, Tropfest. Riktigt fräckt och där var helt sjukt mycket folk som ni kan se på bilden här nere. Massor av olika bidrag. Några var bra, andra var dåliga, några riktigt dåliga. Måste ju varit sjukt nice att ha en film med där, och kan tänka mig att skaparna var nervösa när just deras film skulle visas på vilka reaktioner publiken skulle få. Vi stannade bara genom visningarna sen stack vi hem, så vet faktiskt inte vilken film som vann men det bör man ju kunna ta reda på (google är inte överskattat).

Fick många deja vu känslor från när vi var i Italien med klassen och själv deltog i en sån här kortfilms festival. Sjukt rolig tid där nere hade vi, saknar det som fan faktiskt. Att få känna känslan igen när vi stod där på scenen, gråtandes och skrattandes och möttes av alla blixtrar och filmkameror som stod framför oss. Sjukt mäktig känsla, som jag ska få känna igen. Det är ett mål jag har satt från och med nu.

Imorgon är det även första skoldagen. Jag börjar klockan 2 på dagen, och har då en 3 timmars lektion som heter "meet the filmmaker". Det är en återkommande class som vi har varje måndag, sjukt coolt. Vi ska träffa filmgörare som berättar lite om filmen och produktionen överlag om jag förstått det rätt. Sen vad det är för filmer vet jag dock inte. Jag återkommer med mer information under morgondagen i alla fall.


ensam i storstaden


Idag har det varit fruktansvärt varmt. Vaknade med att solen stod på mellan persienn springan och bländade mig. Gick ut för att gå på toa och kände hur fruktansvärt varmt det var. Dessvärre snoozeade jag bort min väckarklocka och vaknade inte förrens 1 på dagen och var inte riktigt säker på ifall det var värt att åka till stranden, men det blev så i alla fall. Dessvärre var killarna för trötta för att åka med så jag bestämde mig för att åka iväg själv, det kan väl vara bra experience.

Först stack jag till Bondi Junction för att inhandla material som kan vara nödvändigt att ha med till skolan, såsom pennor, suddgummi och anteckningsblock. Kom faktiskt väldigt billigt undan, cirka 30kr för allting. Sånt behöver vi som inte skiter pengar och måste lägga upp dagsbudgetar här i Sydney! Efter det tog jag bussen ut till Bondi Beach, tog ett dopp innan jag ringde Sadi som sedan skulle göra mig sällskap där. Dessvärre stängde dem av halva stranden för att det var så jävla starka strömmar där. Vi skulle simma ut lite längre för att vågorna var större där. Vi simmade och simmade men när vi vände oss om hade vi knappt kommit någonstans, helt sjukt. Så vi gick upp och bestämde oss för att röra på oss, vi var nöjda där.

Nu väntar en refresh på Pulp Fiction innan jag somnar, det är en dag imorgon också. Vi hörs!

cooge beach igen

Helt underbart väder och som vi redan hade bestämt igår stack vi till stranden idag. Dock trodde ju jag det blev att vi skulle till Bondi igen men vi bestämde oss för att visa dem andra två pojkarna Cooge istället. Den är jävligt fin det är den. Och vågorna var precis som sist skit roliga, dock inte så stora som när jag Joel och Sadi var där själv men fortfarande stora.

På bussen dit hamnade jag framför 2 stycken SJUKT störiga ungar. Jag kollade i en hundradels sekund på den ena då hör jag direkt "Ey what are you staring at? Stop staring at me mate". Då började jag skratta; "Ey why are you laughing". Riktiga snorungar som skulle imponera på storebrorsan som satt med sin flickvän bakom dem. Sen helt plötsligt börjar jag känna något på mitt ben. Och igen, och igen, igen igen. Då vänder jag mig om så ser jag att den ena av dem sitter och sparkar lite nätt på mig. Då säger jag snällt till honom "could you please stop it?". "Do you think you own the bus?" var det raka och svaret jag fick samt en evil look. Från idag har jag i alla fall lovat mig själv att uppfostra mina barn och inte låta dem bli sånna. Dem tiggde cigg till sin bror när vi hade stannat vid stranden också, YES GO FOR IT är det ända vi kan säga.

En annan rolig sak som hände när jag var påväg hem. Och förlåt ifall det blir svårt men det kommer en engelsk konversation till. Förstår ni inte och hemskt gärna vill det så får ni väl maila mig eller något, haha. Jag stod och väntade på bussen, de andra skulle gå hem men jag ville inte för jag hade så ont i min tå efter lekplasket i vågorna. Då kommer det fram en luffare till mig och tigger pengar. "Do you have 5 bucks for me mate?" Då sa jag att jag var ledsen och att jag bara hade ett par cent. "You have never been to Australia before have you? In Australia we do eachother favors. You don't know how it works here mate". Samtidigt som han avslutar sin mening knackar två polismän på hans rygg och säger "You don't seem to know how it works here either. Come here, let's have a talk". Filmintresserad som jag är började jag redan fantisera om en möjlig film man kunde göra med den scenen i. Det var helt underbart kul.

Nu ska jag iväg och duscha och lite sånt, förmodligen fixa lite käk, för att slutligen städa lite inne på rummet. Sen blir det film med chilli-nachos. MUMS!!!


nemo nisi mors



det börjar verkligen kännas tomt i sängen om kvällarna älskling...


/Julia


kings cross

Precis hemkomna från i alla fall min första utgång. Vi åkte iväg till ett ställe som heter Kings Cross. En del inne i city. För att sammanfatta det kort men gott får jag väl säga Las Vegas, fast i lidl version ifall ni förstår vad jag menar. Vi hamnade på någon club där dem spelade lite sådär halvtråkig gung musik. Vi stannade kanske där runt en öl och sen gick vi vidare igen så bättre än så var det inte. Vi alla var väldigt trötta så vi åkte hemåt nu med taxi, och vi kom undan förvånadsvärt billigt också, ungefär som det kostar med bussen annars, så det var ju schysst.

Innan vi stack ut satt vi på husets uteplats och lyssnade på lite härliga låtar, kollade på filmer vi hade gjort och snackade allmänt skit till varsin dricka. Så det var denna kvällen. Vill ni se hur Kings Cross ser ut så googla bara på "kings cross sydney" och kolla sen bilder så förstår ni kanske lite bättre. Nu väntar sängen, klockan slår snart 3 här. Vi hörs!


newtown

Och då har snart 19 februari passerat oss också. Jag och Sadi stack upp tidigt för att gå och handla frukost proviant till mig på Metro köpcentret. När vi kom hem kollade jag på den väl omtalade filmen Flickan vilken jag faktiskt kan rekommendera. Väldigt bra film. Uppenbar handling dock, och den sluta som man trodde. Men den var helt okej och där var riktigt snygga bilder!

Nu på senare tid har vi varit i delen bredvid vår som heter Newtown. Vi åkte dit för att kolla kläder och för att Jacob skulle klippa sig. Jag hittade dessa badbyxorna så nu slipper jag oroa mig över det problemet också.
Nu har kycklingen tinat så nu ska jag och Joel ställa oss för att laga och för att slutligen servera kyckling och ris till oss. Ikväll blir det förmodligen utgång någonstans, så jag kanske återkommer med bilder då. Ha en bra dag annars svenskar!

tvätterin

Uppdatering från tvättstugan. Här är ett bildbevis på att jag i alla fall har visat mig här ute. Ser du detta bror vill jag du förmedlar detta vidare till mamma för jag vet om att hon kommer bli glad!


Allting är klart nu annars. Killarna är ute på puben på hörnet men jag valde som sagt att stanna hemma. Känner att promenaden och dagens lek har tagit på mina krafter, är ruskigt trött. Ska lägga mig och läsa igenom lite material vi fått från skolan, sen blir det sängen tidigt ikväll. Ciao.

cooge beach

En väldigt väldigt lång dag har passerat. Runt klockan 10 tiden imorse (24.00 för Sverige) tog jag Sadi och Joel bussen som skulle ta oss vidare till Bondi Junction och sen till Bondi Beach. Dryg timmesfärd är det väl från där vi bor i Marrickville med bara buss. Men såklart var vi inte nöjda med det. Sadi ville visa oss runt kusten vilket visserligen var väldigt bra och kul så vi gjorde då det. Det visade sig dock sluta på en 1.5 timmes promenad vilket Filip Iversen inte förmodligen gör om många gånger till. Usch fy. Har så jävla ont i mina fötter nu. Han kunde väl åtminstonde förvarnat oss om terrängen och där gick vi i tygskor? Vi passerade först Bondi Beach, sen Tamarama beach, Bronte beach, Clovelly beach och tillslut hamnade vi på vår slutdestination Cooge beach. Och ja faktiskt, den var snyggare än Bondi, om jag får säga det själv. Anledningen till att Bondi är kändare är väl förmodligen för tv programmet, och att den ligger närmast till hands ifall du kommer från stan? Där är väldigt bra förbindelse dit. Men jag vet inte.

Vågorna var helt otroligt höga, och det var så jävla roligt. Som jag sa till Julia tidigare, jag känner mig som världens unge när jag springer runt och hoppar där. Jag älskar att bada, jag kan vara i vattnet hur länge som helst. Så länge det är behagligt då och inte för kallt. Jag ska lägga upp en film jag filmade från mobilen på vågorna inom kort så ni får se hur stora dem var, men jag kan ju i alla fall säga att dem var runt 2-2.5 meter. Kanske inte de högsta vågorna som har skådats, men det var en ny upplevelse för mig i alla fall.

När vi kom hem hade Jacob och Henrik fixat fiskpinnar och kokat pasta som vi avnjöt till en underbar vy av Sadi smaska i sig en potatisgratäng. Just nu håller jag på att tvätta alla mina kläder och innan det har jag städat undan lite i hyllor och fixat inne i köket efter att det kommit upp ett klagomål att det var skitigt där. Så jag tog på mig att fixa det. Det är en konstig förvandling som har hänt sedan jag var hemma. Innan jag kom hit hade jag inte rört en tvättmaskin och ännu mindre städat i köket där hemma (kan det bero på att jag aldrig hann innan där var rent?). Haha!


Bild på en pool nära Bondi Beach, skönt att få den vågen i ögat under ett motionspass va?

sfs

Orientation day var väldigt intressant, faktiskt. Vi kom dit och blev ombedda att skriva på en informationslapp och sedan skulle det tas en bild på oss. Man skulle ta en seriös som skulle synas på "tavlan" och en oseriös, rolig. Jag fick inte ta någon sådan, ska jag tolka det som att jag ser rolig ut då eller? In your face Filip.

Efter det satte vi oss i skolans aula eller vad man ska säga, det skulle vara biografinspirerat eller något, med massa stolar och en filmduk längst fram där alla filmer man gjort visas. En filmvisningslokal, helt enkelt. Där satt vi och lyssnade på Ben Ferris, vars titel var Executive Director på Sydney Film School och några andra lärare som kort men gott skulle introducera oss om skolan och berätta om mappen med alla dokument vi hade fått. Sen blev vi ombedda att göra speciella val som alla studenter gjorde, man fick 2 stycken och för att få fler fick man betala 500 dollar. Jag valde att specialisera mig på kameraanvändning och klippning, vilket enligt Urascha en av läraren faktiskt var de 2 hon rekommenderade mest också. Men jag valde det mest i syfte att om man vill göra en egen film är det inte fel att kunna regissera, klippa och vara fotograf i ett, det var min tanke i alla fall. I part 2, efter semestern, får vi välja 3 "workshops" och jag har i alla fall redan bestämt mig för ett av valen, director.

Vår första uppgift, den riktigt tunga uppgiften ska vi redan göra om 3 veckor. Vi har fått 7 manus som tidigare elever har gjort som vi ska läsa igenom och lära oss mer eller mindre. Sen ska vi pitcha som det heter i filmvärlden. Vi ska pitcha om varför just det manuset ska bli film och sånna saker och gärna göra det utifrån en roll såsom regissör eller något. Är redan riktigt nervös eftersom det mer eller mindre förmodligen är efter den dem sorterar en eller dylikt. Drömmen hade ju varit att få vara regissör och "leda" över de andra, hehe. Det verkar dock vara väldigt duktiga och framförallt äldre och mer erfarna som ska börja så jag har väl inga direkt höga förväntningar, men det hade helt klart varit en dröm ja!

I skrivande stund är jag världstrött men det kan hända jag uppdaterar inlägget imorgon om jag ser att jag har missat något. Kort men gott tror jag dock det var i regel det som var intressant för er att vänta. Annat som hände var ju bara att lämna in lappar med information om mig själv och sånt. Vi fick även träffa de andra svenskarna som går där och en som hade gått där. Det är sammanlagt 5 trevliga killar som vi ska plugga med nu första terminen, det ser jag fram emot.


orientation day

Ännu ett brev från Sydney. Idag har vi för andra gången storhandlat. Som jag nämnde tidigare har vi hittat en billigare affär där vi handlade och tjänade nog närmare 100kr vars på det i alla fall, vilket ju är jävligt schysst. Annars har vi inte gjort någonting. Jag la mig och solade i några minuter förut och måste säga det fan vad solen känns här, men det är underbart!

Annars har jag inte så mycket att tillägga just nu. Om 2 timmar ska vi till skolan för att träffa alla lärare, träffa eleverna som vi ska gå med, och lära känna salarna där lite bättre. Det går även rykten på stan om att vi ska få något gott att stoppa i oss också. Men det återkommer jag med, så håll i er till nästa inlägg.

Vi har sen vi kom hit iaktagit ett relativt stort och äckligt spindelbo med en hel del nät (såklart?) och 4-5 stora spindelägg. Idag bestämde vi oss äntligen för att ta bort det, och vi lät nog som en bunke tjejer när vi försökte. Här är en bild på den dödliga besten även kallad mamman. Vi hörs!


Lite respekt får man ha när den tryckt ut ägg som är större än sig själv, vafan?

long distance

Klumpen är så stor. Saknaden är enorm. Vill ha dig nära älskling.

Brandy - Long Distance



yes optus

7e dagen är nu avklarad här nere, och det har gått som på räls som alla andra dagar gör för oss. När jag vaknade imorse kände jag att någonting hade bitit mig på handen. Det såg rött ut och det var lite irriterande. Under dagens gång så svullnade det upp lite och jag blev mer och mer orolig så det inte var någon dålig allergisk reaktion. Så när vi var inne i stan pratade vi först med ett medicare center som hänvisade mig vidare till en chemist som föreslog ett par tabletter för mig, så förhoppningsvis har den stora svullnaden gått ner till imorgon.

Idag skulle Sadi visa oss någon ny strand några minuter ifrån Bondi Beach som tydligen skulle vara finare, dock tillät inte vädret oss. Det var synd för vi hade planerat allt så bra dagen innan sen när vi kom upp märkte vi att det faktiskt var riktigt illa ute, mycket blåst och faktiskt ganska kallt (20 grader, hehe). Så istället fixade vi lite käk och fixade oss sen stack vi som sagt in till stan för att åtminstone ha någonting att göra. Nu har jag fixat ett SIM-kort här nerifrån så nu har ni ett nummer till mig som ni kan se längst ner i inlägget. Vi valde Optus med tanke på att de hade bra erbjudande för att nationella sms och samtal och faktiskt billigast till utlandet också. Dock vet jag inte hur nätet är än, men det lär vi ju märka. Så nu har vi obegränsat med sms till varandra och 300 gratis minuter, det var väl helt okej ändå?

Just nu ligger jag i sängen och ska snart gå in i stora rummet och se film med Sadi. De andra killarna gick iväg på samma pub som vi hamnade på igår. Men ekonomisk som jag är valde jag att stanna kvar. Under kan ni se lite bilder på vår lilla stadsvisit.
Och här är numret ni kan nå mig på numera, men det kostar pengar för er per sms så spamma inte mig för er egen skull; +61434-225716.


Skitcool trappa i ett skitcoolt 3 våningar högt apple-hus


jay jays

Idag har det hänt en hel del. Jag, Joel och Sadi, turken i huset gick iväg för en runda in till "centrum" här i vår del av staden för att hitta en bank att skapa ett student-konto på och för att hitta ett postkontor. Postkontoret behövde vi besöka för att klanta som jag var glömde jag ta ut brorsans busskort från plånboken så var tvungen att skicka tillbaka det till Sverige. Bankbesöket gick också bra, vi kommer inom någon vecka få vårt kort och har fixat internet och telefonbank, så nu är det bara SIM-kort kvar att fixa. Innan vi gick hem stannade vi till på ett välbehövt Subway. Jag käkade som vanligt personliga favoriten Spicy Italian. Dock med ett bröd jag inte tror vi har i Sverige med ost och italienska kryddor på, har vi det? Det var riktigt gott i alla fall.

På hemvägen stannade vi till på det lokala köpcentrumet. Vi hittade en ny mataffär som man förmodligen kan jämföra med Lidl i Sverige, vilket var väldigt bra. Då vi nu kan handla en del saker där istället, så som tvättmedel och sånt. Påtal om det så har jag tvättat för första gången här nere också. Waah, vad säger ni nu då? Det gick över förväntan faktiskt. Vi hittade också in till en klädaffär på köpcentret. SJUKT snygga kläder och du fick välja 2 linnen eller tshirtar för 25 dollar. Ska lätt besöka den fler gångar. Jay Jays hette affären, de hade t-shirtar som slår Sveriges med hästlängder. Fick införskaffat de två linnena som ni kan se på bilden.


Efter det kom vi hem och fixade lite mat, sen blev det en promenad och vi hamnade på en lokal pub där vi tog någon cider / öl och kollade på AllStar's basket.

ensam hemma 5


Sitter just nu i husets soffa och tittar på Biggest Looser på TV. Stormen börjar kommit mot oss hör jag och ljuset utomhus är sådär ljusrött som det blir när blixtrar är på väg. De andra killarna har nu dragit ut på karnavalen och jag får hoppas den är utomhus, hehe.

I väntan på att Julia ska komma in ska jag försöka städa undan lite i huset, typ dammsuga och diska upp allt i diskhon så det ser fint ut här i köket när dem andra kommer. Under tiden ska ni kolla in dessa klipp på mig ifall ni inte har gjort det tidigare. Det ena är från min praktik på SVT då jag var med på en inspelning av Bobster och ska spela en av "de snygga killarna vid matbordet". Jag håller med om att jag inte passar in till skillnad från de andra två. Det andra klippet är ett bonusklipp från Vid Vintergatans Slut där jag jobbade i ett par veckor förra våren. På klippet tröstar jag och Freddi kapten Storm. Ni kan även se mig som fifun i de olika avsnitten genom seriens gång, bland annat är jag chaufför till fifunskeppet i första avsnittet när vi spränger Peo's mack i bitar (ja jag vet, det är CW material).

http:/svtplay.se/v/1522050/bobster/uppdrag__gora_bort_sig_i_matsalen?sb,k102591,1,f,-1

http:/svtplay.se/v/1855986/vid_vintergatans_slut/del_4__fifunkaptenens_kanslor


valentines day

Snart ännu en dag avklarad här i Sydney. Ju mer dagarna gå känner man ju sig mer hemma och börjar trivas med hur ens dagar ser ut. Att klimatet här är mer underbart en Sverige är bara att konstatera, en stor skillnad är dock att där är inte många "skitiga" hörn i Sverige, inte om du jämför med här. Här kan det ju finnas områden, gränder som ser ut som, ja, som bara det kan göra på film i princip. Levnadsstandarden är nog generellt bättre i Sverige än vad den är här är vad jag vill komma till, haha.

Idag har vi faktiskt inte gjort något speciellt alls, mer än att vi har varit och fyllt på kylförrådet lite med proviant för frukost och middagen ikväll. Igår hade vi brazilian bbq här i huset som ni tidigare har läst. Vi började klockan 15 på dagen mer eller mindre och sista gästerna gick inte hem förrens klockan 1 på natten. Så det var ju 10 timmars hålligång vilket gjorde en helt slut i kroppen. Men när alla gått satte jag mig ner och pratade med Julia och andra svenska vänner. Någonting som är skönt med saknaden är ju faktiskt att på dagen, när det händer saker här, sover ni i Sverige, och när det händer saker för er där hemma, så sover jag. Så ni hinner ju aldrig sakna mig utan att göra någonting i alla fall, haha!

De andra svenskarna ska ut på någon klubb idag och fira den årliga Brasilianska karnivalen. Tanken slog mig nu att det var förmodligen därför det anordnades grillfest igår också. Jag själv ska bara sitta hemma och fira alla hjärtans dag bäst jag kan med Julia via Skype. Känner mig inte riktigt utvilad sen resan och vi har festat 2 dagar i rad så jag tar den här dagen i ära till att vila upp mig. Ta nu tag i och glöm inte bort era nära och kära, så hörs vi sen.


En färgstark bild på ett färgstarkt ställe i Hype Park om jag inte minns fel

Brevet på Espresso House

Tog bussen in 09.45, snabba steg upp till Espresso House. "Jo, jag skulle nog hämta ett brev här", Frans log och sa "ja just det ja, ja det har vi här" Medans han räcker över kuvertet som det står "13 Februari Julia" på så säger han "vill du ha grädden på frapinon?" "Nej tack" sa jag... Ville bara att han skulle bli klar med frapinon snabbt så jag kunde kura ner mig i en fåtölj och läsa, tittade på kuvertet och log hela tiden. Kändes så konstigt, så underbart, sån lycka. Öppnade brevet och kunde direkt konstatera: Jag är den mest lyckligt lottade tjejen i universum. Brevet var det finaste jag någonsin har läst. Och det var någonting med det som fick mig att känna mig så trygg med allt. Jag behöver inte oroa mig ett dugg. För jag har världens finaste pojkvän, och vi har precis samma framtidsvisioner när det gäller oss två. Det känns så bra. Så otroligt bra!! Imorgon är det alla hjärtans dag, den tänker jag spendera med Filip, på mitt vis...


förenta nationer

Grillfesten är väl mer eller mindre slut nu. Där är några kvar som har 1 timmes färd hem för de bor på andra sidan stan så de väntar på att bussen ska gå bara. Det har dansats, skrikits, ätits och pratats en hel del, och även iaktagits, vilket jag har gjort bäst.

Av min iaktagelse har jag lärt mig att hur bra olika människor från olika länder kan gå ihop. Jag har även lärt mig hur uppenbart det är att vissa ska dansa, och tyvärr att vissa andra inte ska, haha. Här har varit en brasilian, och han har stått på samma position, på samma ställe i flera timmar, vickat på knäna och svingat med armarna och det ser så jävla bra ut. Sen kommer svensken. Springer runder, hoppar runder, stökar mer eller mindre men han "vet" ändå innerst inne att han är bra på det han gör. Det jag vill säga är inte att svenskar inte kan dansa, för det kan många. Men det är inte så rätt som när brasilianer och andra med liknande kultur gör det.

Ikväll har vi haft besök från många olika länder. Vi har haft polacker, tyskar, belgier. Vi har haft brasilianer, colombianer, turkar, nya zeeländare, australienare, argentinare, kanadensare och såklart svenskar. Och detta klarade vi på bara 20 personer. Jag har nog aldrig varit med så många från olika länder på ett och samma ställe och det har varit sån sjukt bra stämning här överlag så det är fan inte klokt. Jag tänkte en hel del, så klart kom jag fram till hur uppenbart det är att jag och Julia ska vara tillsammans med tanke på hur extra roligt jag har när jag är med henne, men jag frågade också mig själv varför det blir så egentligen? Att människor från olika länder gå bra ihop när man möts så här? Jag tror att det är för att alla har inställning att presentera sitt land på absolut bästa sätt och att det är det som påverkar sinnesstämningen. Jag vill bra säga att jag är glad, och känner mig stolt att jag har fått chansen och för att ni stöttar mig och har gjort det möjligt att det är just jag som representerar Sverige här. Tack alla.

Här är några bilder från bbq'n, nu checkar jag ut för kvällen. Vi hörs snart igen!


brazilian bbq

Brazilian BBQ på ingång alltså. Vet inte om jag berättat det för er men vi fick ju chocken när vi kom hit att vi skulle dela huset med andra studenter / resenärer från världen över. Vi har just nu 3 brasilianskor, 1 polska, 1 turk, 1 colombian och sen är det vi 4 svenskar. Lät inte en colombian som en apa? Det är han inte i alla fall ni nu trodde det.

När vi såg den här tavlan så tänkte vi direkt att det var en peek mot oss. Alla kände varandra här i huset förutom vi svenskar som inte kände någon av dem, så varför skulle dem inte bara säga det till oss annars? Haha. Vi, eller åtminstone jag tog ju hellre tiden i början och lärde känna mina resenärer så klart så det kanske blev fel där. Och för att quota Jacob: "Och om vi sen kommer och dem typ säger 'jaha, är ni här? vi trodde ni skulle vara borta..', då är det ju HELT jävla otrooligt", på bred göteborgska så klart.

Men igår tänkte vi faktiskt gå ut och kolla på någon bar eller om möjlig klubb här i Sydney men ovädret föll ner, det regnade cats and dogs så att säga, så att vi stannade kvar i huset och då fick vi tiden att lära känna dem andra. Vi berättade lite om Sverige och dem skrattade att antalet människor i våra städer var så få. Vilken svensk eller rättare sagt skåning blir inte panikslagen med 1 miljon människor i lilla Stockholm? Haha, det är då man måste förstå att man behöver ut och se världen kanske! Ska försöka fixa lite bilder på grillningen / festen så får ni kolla vidare sen.

Ha det bra Sverige, jag tänker på er.

Lika nykär som för 14 månader sedan!

Hallå!

Ja vad ska man egentligen säga, mållös är nog vad jag är när det gäller Filips överraskning. Jag fick, som Filip skrev nedan, reda på en del av det på flygplatsen. Det han sa då var att det skulle komma brev till mig varje månadsdag och att jag skulle behöva hämta dem från olika personer... Mer fick jag inte veta. Men bara det fick mig att börja gråta, hur kunde jag få en så fin pojkvän? Aldrig kunde jag föreställa mig att det skulle bli såhär. Och att han har köpt en choklad frapino var ju bara pricken över i:et.
Så imorgon ska jag ställa klockan tidigt, äta frukost, sen ta mig in till stan innan 12 för att hämta mitt brev och avnjuta en frapino. Tack älskling, det var verkligen välbehövligt!

Idag har jag städat en stor del av huset, har rummet och lilla badrummet kvar som jag hade tänkt att fixa ikväll eftersom jag inte har några andra planer. (Förutom att skypea med Filip vid midnatt eftersom då är det våran månadsdag för mig och morgon på våran månadsdag för honom, haha!)
Stallet har jag också hunnit med idag, hoppade med Brandy. 1.10 m kom vi upp i idag, det ger mig verkligen en adrenalin kick! Har ännu ett mål för 2010 och det är att komma upp i LA (en tävlingsklass som ligger på 1 meter) till sommaren. Men det ska vi nog klara av.

Nej nu får jag sätta igång med rummet och toaletten!
Önskar att Filip kunde varit här nu, men nu sitter det en egengjord, fin, nerräkningskalender på kylskåpet! Efter imorgon kan jag stryka 150 dagar! Längtar till Sydney, men mest till Filip såklart.


Tänkte visa två bilder från när jag och min familj besökte Australien i 1 månad förra vintern
Emilia och Jag på Bondi:



Bondi:



Jag älskar dig Filip, och det kommer jag alltid att göra!

/ Julia


13 februari, 14 månader


Känner att det har blivit väldigt mycket uppdateringar på bloggen, mer än vad jag trott i alla fall. Uppdateringar med saker som jag vill dela med mig av till nära och kära för de ska veta vad jag gör och vad jag har för mig. Plus att det faktiskt är ganska kul (nej jag är ingen booii).

Klockan har precis slagit över till 13:e februari för mig här i Sydney, och då vill jag först och främst säga att det har gått 3 dagar här nere nu, men mest av allt GRATTIS ÄLSKLING TILL VÅRA 14 UNDERBARA MÅNADER, och OJ vad tiden har gått snabbt. Jag vet om att du själv känner samma som mig och tycker det känns som att vi precis kramade om varandra där första gången på tingvalla i tidig februari 2008, det är sjukt vad tiden går.

I alla fall. På våra månadsdagar, eller någon dag innan kanske, så kommer jag ha ett återgående tema här på bloggen för att vi fortfarande ska fira våra månadsdagar på ett speciellt sätt precis som vi gjorde vartenda månad i Sverige. Och som jag har sagt till henne, jag vill inte hon ska gå hemma och vänta på att hon bara ska komma till mig i sommar, utan jag vill att hon ska känna lika stor längtan till våra månadsdagar, och på så sätt kanske inte längtan känns så lång... Jag har sagt det till Julia så hon vet redan om vad som ska ske, men jag ska förklara till er andra läsare.

På varje månad kommer min älskling få ett brev av någon person som jag har skrivit från djupet av mitt hjärta. Breven innehåller känslor, tårar, och minnen som vi har tillsammans, samt lite vad jag gjorde när jag skrev breven och vad jag tänkte på. Ifall ni vill se breven är det upp till henne ifall hon vill dela med sig. Det jag bryr mig om är att hon får dem och tar dem till sitt hjärta.

Första brevet ska du hämta hos Frans, platschefen på Espresso House i Ystad. Han jobbar mellan 8-15 i kassan men ifall det är lite folk går han redan klockan 12, så din uppgift är att åka dit, hämta brevet av honom och läsa det, och förhoppningsvis innan klockan 12. Försök att planera in det. Men juste, jag får ju inte glömma!! Jag har betalt en Frapino i choklad till dig också. Jag vet, det är ju din favorit, tror du inte jag vet sånt eller? :* Hoppas du inte tycker jag är en tönt som försöker något, vill bara gottgöra allt ont jag gör dig under denna tiden. Du är den finaste i hela universum.

P.S. Jag älskar dig.

bondi beach


Behöver jag säga så mycket mer? Helt underbar strand, enormt bred och härliga vågor.

Uppdatering från snökaoset i Skåne

Hej!

Just nu känns det som att det kvittar vad för skoj som hade hänt mig, inget kan ju jämföras med vad som Filip får uppleva nu i Sydney. Är en så stolt flickvän och är verkligen glad för hans skull att han gjorde detta valet!

Här hemma flyter allt på som vanligt, förutom att det är väldigt mycket tid över på dagarna som brukade vara Filips och min tid. Men den tiden som jag har över försöker jag just nu lägga på studier och hästen.
Kan inte ens minnas senast jag spenderade 4 timmar ute i stallet som jag har gjort ikväll... 
Har även satt upp ett mål att åka ner till Sydney i början på Juli för att vara ungefär en månad där nere med Filip. Känns skönt att ha något att sträva mot!


Medans Filip just nu spenderar sin dag på stranden, ska jag krypa ner under ett tjockt dun täcke. Undrar vad som är härligast egentligen. . .


Såhär underbart såg det ut när jag och Filip var vid "vårat" ställe i sommras:


Och såhär såg det ut dagarna innan Filip åkte, man kan knappt tro att det är samma ställe:



australiensare

Sitter här ute nu, underbart. Klockan närmar sig elva och har inget direkt att göra, väntar bara på att älskling ska komma hem så jag kan få skypeeeaaa med henne.

Förövrigt ett tillägg jag vill skriva är hur jävla trevliga alla australienare är, det är helt sjukt. Finns ingen som inte är gästvänlig alltså. Spelar ingen roll vart man går. Bara en sån grej som när vi satt och väntade på bussen, ser en gubbe bussen och han säger "bojs" på cool australienska när den kommer för vi inte ska missa den. Vilken svensk hade gjort / vågat göra det liksom? Sen tidigare på en annan buss var det en dam som såg att vi såg vilse ut för vi inte riktigt visste var vi skulle, så hon frågade var vägen hette och 23 minuter senare sa hon åt oss att hoppa av. När vi sen går in i en tidningsaffär för att köpa busskort (och det är en annan historia), så frågar i princip alla vart vi kommer ifrån och drar något skämt om Sverige. Sen går dem där ifrån med ett brett leende; "Welcåm to Austrajlia båys", hur underbart är inte det liksom.

På vägen hem första dagen gick vi förbi en park, relativt nära operahuset. Snacka om att man bara ville klättra i det när man såg det här trädet. Och kolla bara rötterna, går fan inte att rubba. Hör väl inte riktigt till resan, blev mest fascinerad av moder natur, haha.


sydney film school

Idag har det hänt lite saker till, såklart. Vi vaknade relativt tidigt allihopa, men jag var nog den första. Gick direkt ut på uteplatsen och ringde älskling och pratade med henne via skype. Kändes underbart och vilken lättnad det var att få se henne igen. Om några minuter är det dags igen! Efter det så fixade vi lite frukost, var och köpte en yoghurt nere på en liten affär 50meter bort från vårt hus. "Original yoghurt" stod det på den och jag kände mig som världens lyckligaste som skulle få känna en smak som påminde om Sveriges (det är faktiskt ganska ovanligt att något gör det har jag märkt). Till min stora förvåning när jag fick skeden i munnen kände jag bara smaken av feta ost i yoghurt konsistens, och jag skojar inte. Det var nog det vidrigaste jag har ätit på länge. Minen jag gjorde när jag åt stannar hos min flickvän i camen.

Efter det tog vi det bara lugnt, fixade lite mackor till innan vi åkte in till Waterloo. Vi skulle som jag tidigare skrivit träffa John på skolan. Han visade oss runt inne på skolan, pratade lite allmänt snack, sen visade han oss runt området där skolan var för att vi skulle få en inblick av det också. Det var skönt, väldigt lärorikt, så var den pusselbiten på plats också liksom. Nu här hemma har vi käkat lite mat som vi gjorde, blev pasta och kyckling, sen satt vi bara och softa på uteplatsen och spelade lite kort. Härligt att man kan sitta ute i skjorts och tshirt klockan 9 på kvällen och göra det, eller hur?

Nu väntar snart sängen, men först ska jag skypea med Julia igen. Vi ses alla!
Bild på skolans entré utanför, bara för att

första natten

Första natten i Sydney avklarad. Det gick bra förutom att här inte fanns några täcken eller kuddar så vi har legat på lakan och haft påslakan över oss bara. Som kudde la jag min höstjacka, en stickad tröja och påslakanet över det bara så det skulle se lite bättre ut, somnade pladdask i vilket fall som helst med tanke på att jag var så jävla trött :p

Idag ska vi dra oss mot Sydney Film School för att snacka med John Buckmaster. Vi ska vara där klockan 14 så om 3 timmar ungefär. Vi ska snacka lite om betalningen, boendet och lite allmänt snack kan jag tänka mig så får vi ju se hur det slutar!

Tänkte ladda upp lite bilder ifrån gårdagens promenad genom staden också. Snacka om att man känner sig maktlös när man går där! Det blev lite klydd med uppladdningen så först kommer bilderna från staden sen går det mot när vi landat och till slut när vi sitter på flygplatsen i Abu Dhabi, haha. Ni får ha det så bra där hemma, har hört ni fått en hel del snö. Närmare 35 cm va? Jag går mot 35 grader sol istället, muhahaha.


Sydney!!

Hejsan! Förlåt för att jag inte uppdaterat men det har hänt så mycket. Jag ska börja med att säga att vi har kommit fram och anlänt till Sydney. Flygresorna gick jättebra. Första var på 2 timmar, andra på 6 timmar, och den 3e på dryga 14 timmar. Helt sjukt, men det gick hela vägen ändå.

Just nu sitter jag framför min dator i sängen på huset vi ska bo i förmodligen den närmaste månaden. Riktigt snyggt hus, men till vår förvåning så bor vi ju inte här själva, vi ska tydligen bo här med en drös andra människor. Men aja, det får väl gå bra som första.

Klockan är just nu 22.13 här i Sydney och det börjar bli dags för sömn för mig då det varit tuffa dagar nu med alla flygningar så är ruskigt trött (var tvungen att sätta mig upp för att inte somna igen). Idag har vi varit ute på stan och checkat läget lite och invigt oss så att säga. Vi alla fick tag i varsin strömomvandlare för typ 14 dollar så det var ju rätt bra. Sen har vi varit på lite sightseeing, vi hittade harbour bridge och operahuset! Och ojojoj vad mäktigt det var. Det var livat som fan där, massor av människor med musik och dans runt hamnen där. Det var riktigt fräckt.

Imorgon ska vi till skolan och checka läget och skaka hand med John igen. I övrigt kan jag bara säga att jag haft sån hemlängtan idag. Saknar Julia något fruktansvärt. Vill inte hem till Sverige, det ska jag inte säga, men jag vill så gärna ha hit henne... Det kommer bli tuffa månader, men vi är starka och med varandras stöttningar så kommer vi klara allt som kommer i vår väg. Oh älskling du anar inte hur mycket jag längtar tills du kommer ner. Här är en bild på mig framför operahuset, nu har vi vars en. Jag tänkte hela tiden var du stod och att du förmodligen gått där jag gick när vi tog bilden. Tänker på dig hela tiden. Vi hörs imorgon, då ska jag försöka ladda upp lite fler bilder här på denna underbara stad så ni andra också ska få se.
Nemo Nisi Mors, jag älskar dig

Ystads Allehanda idag


"Att bli filmare eller regissör är en dröm för Filip Iversen från Sjöbo. På måndag tar han ett stort steg mot att förverkliga den drömmen."

Läs hela artikeln på Ystads Allehandas hemsida:
http://www.ystadsallehanda.se/article/20100205/SJOBO/702059899/1070/SJOBO/&/Studier-i-Sydney-vantar

Alt. boende

Vi har fått lite alternativ på boende. Förmodligen kommer vi boka någon form av hostel eller något liknande som vi kan bo i där nere. Det finns ett hostel jättenära till skolan men som dock har fått lite delade åsikter från tidigare besökare.

John Buckmaster på skolan hjälper oss så gott det går med boende och har kommit fram med förslaget som ni ser på bilderna nedan. Det verkar som att i Australien betalar du per peson och per vecka, vilket såklart blir snuskigt dyrt. På huset på bilderna ligger hyran på cirka 740 AUD i månaden, då 160 AUD är veckopriset per person och sen måste du även betala in en deposition på 100 AUD när du flyttar in. Det betyder alltså att hyran ligger på ungefär 4700kr i månaden per person. Vi är 4 stycken som ska bo i huset, då ligger vår sammanlagda hyreskostnad på 18800kr i månaden, NAJS? Vi får se om vi hittar något annat alternativ. Annars har vi nog inget annat val då det är dags att åka snart!


RSS 2.0