Utkast: Juli 29, 2010



Det har nu gått närmare exakt ett dygn sedan vi stod på Sydney flygplats och grät i varandras famnar och sa hejdå för 5 månader framöver. Det var hemskt. Precis lika hemskt som förra gången. Om inte värre tyckte nästan jag, iallafall att gå där ifrån. Sist så behövde jag ju stå där och "bara" se på när han gick. Men detta var nog värre, att behöva gå ifrån. Att behöva vara den som lämnar och känna sig som den största svikaren i världen när man inte vänder tillbaka den där sista gången. Jag vände tillbaka en gång efter att ha gått nästan hela vägen fram till säkerhetskontrollen, det gick inte bara inte att gå just då, jag behövde en kram till, och det såg min baby också ut att behöva. Nästan direkt när jag gått igenom säkerhetskontrollen ringde jag honom igen, bara för att få höra lugnet igen. Det finns ingen jag litar på mer än när Filip säger "Det kommer gå bra, vi löser detta också, precis som förra gången. Det kommer gå fort hjärtat. Jag lovar."

Flygresorna gick galant! Första flighten kollade jag mest på filmer, störde mig på en tjej som satt snett framför mig som skulle envisas om att spela spel på touchscreen skärmen med sina äckliga långa lösnaglar (sjukt irriterande ljud) och gosade med min nya Filipnalle som jag fick dagen som jag anlände, perfekt att gömma tårarna hos.
Andra flygresan tog jag faktiskt en halv sömntablett för jag kunde inte somna på första flighten. Och klockan var enligt min dygnsrytm från Sydney 03.30 på morgonen, så jag behövde verkligen sova. Och sova fick jag. Sju av tio timmar sussade jag skönt mot fönstert.
Sen hemma. Köpenhamn flygplats. Massor av folk vid utgången. I mitten - Pappa, sprang och fick en baaaamsekram. Skönt att vara hemma också, trots att saknaden av Filip finns där.

Första destinationen efter flygplatsen var inte hem, det var stallet, såklart. Ute i hagen stod mitt lilla troll och käkade hö. Tror ni inte han slutar äta och kommer till mig när jag sätter mig och ropar på honom? Den känslan går inte att beskrivas förens man får uppleva den själv. Nästa varelse att slänga mina armar runt, kramade hårt hårt. Äntligen!
Sen fick jag bästa födelsedagspresenten/julklappen någonsin idag av Filip. Han kommer hem den 21 dec. Inte 1 februari som han började prata om. Jag började gråta så glad jag blev. Så nu ska jag göra en nerräkningskalender igen. Snart är min baby hemma hos mig igen och då är det föralltid.

Ännu en uppsats från mig, grym är jag. Och just nu känner jag mig precis som Filip skrev i inlägget ovan, halv.


28 juli

Nu beger vi oss till flygplatsen. Om några timmar flyger hon. Om några timmar blir jag halv igen. Vill inte :(

blue mountains



Vi har haft en helt underbar dag i Blue Moutains idag. Det är verkligen en av dem mest häftiga men jobbigaste upplevelserna jag någonsin varit med om. Tre timmars promenad i en helt sjuk terräng, eller ja, antingen är det extrema trappor nerför som ger en mjölksyra i vaderna för flera månader framåt, eller så är det uppförbackar som ger dig en puls som du inte trodde att du kunde få och mjölksyra i hela benen. Men utsikten som man får under denna promenaden är ju så maffig att det spelar ingen roll hur mycket dina ben skakar, man fortsätter bara gå.
Det är omöjligt att fånga på bild vad man ser med ögat när man är där, men det är så sjukt mäktigt! Verkligen ett sånt ställe som man bara måste se innan man dör. Ännu ett par mysiga minnen att ta med sig hem när jag lämnar Sydney om ... 4 dagar .....  
 
Imorgon så har jag bokat hotell till oss som är min andra födelsedagspresent till Filip. Eftersom jag inte skickade ner någonting till honom på hans födelsedag för att kunna spara ihop pengar till att åka ner så får jag ta igen det nu istället! Så jag bokade in oss på hotellet som ni ser nedan, så där kommer vi befinna oss imorgon fr.o.m eftermiddagen till söndag morgon. Det ska bli så himla mysigt att få bo helt själva, bada, gymma och mysa konstant hela tiden nu innan jag åker.

 


Som jag skrev där uppe är det nu fyra dagar tills jag står på flygplatsen och pussar Filip hejdå igen. För er som undrar hur det känns, det känns helt förjävligt. Det kvittar hur många som kommer säga att jag måste tänka på hur snabbt det kändes som att det gick dem fem månaderna som vi var ifrån varandra, och att jag ska leva på minnena som vi fått här i Sydney osv. Allt det spelar ingen roll, för det kvittar hur snabbt jag tyckte att dem fem månaderna hade gått när jag väl stod på flygplatsen här i Sydney, och det kvittar hur många fina minnen vi har här. Jag har inte mått såhär bra på jag vet inte hur länge. Filip är bäst på att ändra saker som jag tycker är jobbiga och hemska till något som man bara kan fnysa åt och sträcka på hakan lite så funkar det, jag har gjort saker här nere som jag faktiskt inte trodde att jag skulle klara av, och som jag nu i slutet på månaden gör på automatik. Han är bäst. Och han får mig att må bäst. Men ja, jag vet om att jag har inget val, det är bara att bita ihop dem sista fem månaderna nu också!


Nej nu ska jag pussa lite på min snygging medans han skriver sitt manus och sen ska jag hämta TimTam (kex) och doppa i mjölk, mums!


picknick i sydney park

Vi uppdaterade aldrig igår igen pga. att dagen bara sprang iväg som vanligt.
Jag vaknade med jätte ont i hjärtat och som strålade bak i ryggen, och det gick inte över på tre timmar så det blev en sväng till sjukhuset. Som tur var fick vi träffa en jätte trevlig doktor som gjorde sig väl förstådd och han kollade så att det inte var något fel på hjärtat eller lungorna, och det såg bra ut. Så han trodde att det var att jag hade muskelspänningar i bröstväggen? om det nu var så det hette.
Sen efter det så gick vi till Metro och fikade med Henrik och Jacob och handlade in lite nödvändigheter till våran picknick idag.

Så idag blir det picknick i en dunderstor och dundermysig park. I picknick väskan hittar vi pannkakor, riskakor, oreos, fruktsallad och sen skulle Filip tvunget ha med sig sina favorit vaniljplättar.
Efter parken så blir det hem och mysa och byta om sen ska vi äta middag på, häpna och hör, Mac Donalds, jag har inte ätit där på säkert två år, så nu kände vi att det var dags att jag med får avnjuta en cheeseburgare... om jag nu kommer njuta, haha vi får väl se hur det blir med det!
Sen är det bio på schemat eftersom det är tisdag och man får en bio för 70 spänn så tänkte vi att vi passade på med det idag.

Nej nu ska jag fortsätta att imponeras av min mästerkock som står och kastar pannkakorna i luften, hoppas ni får en underbar dag när ni vaknar!
19 månadersfrukost vid operahuset
Uppe vid operahuset
Filmfestivalen, awardskvällen



älskling

Vi lever, vi har det heeeelt underbart och vi är som nykära som aldrig förr!
Uppdaterar mer imorgon, lovar

13 juli, 19 månader


Hejsan alla igen. Ännu en gång kan många av er glädja er åt att ni får läsa detta tidigare än vad Julia får. Jag har förbjudit henne och kommer beslagta datorn innan vi går och lägger oss. Ja just det, hon är ju här nu ja. Vi har haft världens underbaraste 11 dagar med mycket mys och händelser. Vi har varit mycket i stan, handlat grejer, och vi har hunnit gå på IMAX som Julia skrev också för att se Toy Story 3. Underbart rolig och bra film.

Känns lite konstigt att fortfarande ge henne brev dock, eller för denna månaden rättare sagt när hon är här, men det är klart hon ska få ett brev för varje månad och en ökning till hennes samling.

Egentligen så skulle väl jag kunde vara kreativ och hitta på världens bästa sak när jag har varit här så länge, någonting som slår Espresso House med hästlängder där hon hämtade det första månaden. Men jag har tänkt och tänkt och jag vill ju faktiskt ge ett brev någon gång själv också. Blir inte så mycket springande imorgon, bara med mig och du kommer få ditt brev under dagens gång hjärtat. Tråkigt för er där hemma att det inte avslöjades mer kanske, men jag hoppas ni förstår att jag vill se hennes reaktion själv när hon får mina brev. Ni förstår nog inte hur glad jag är av att ha henne här. Hon fulländar mig. Älskar henne så.


måndagsbarn




Då var det måndag och ännu en vecka av möjligheter och upplevelser framför oss.
Eftersom att Filip verkar ha tappat intresset för sin blogg så får jag väl hjälpa till lite och hålla er uppdaterade.

Idag var vi inne i stan för att gå på jakt efter ett par helsvarta skor till Filip som han kan ha på filmfestivaldagarna som är imorgon och på onsdag. Filip hittade ett par som passade perfekt efter bara den tredje affären (om det bara vore lika lätt för oss tjejer när vi är på jakt efter något speciellt) så dem klippte vi till på.
Efter det tog vi bussen till metro och handlade ny sallad och lite nödvändigheter sen kilade Filip hem och jag tittade runder i affärerna en stund till innan jag tog mig en powerwalk på vägen hem.

Imorgon är det våran nitton månaders dag. Den andra och sista månadsdagen som vi kommer fira tillsammans detta året. Och eftersom det är filmfestival fr.om. klockan 12.00 på fm. så kommer vi inte kunna göra något speciellt under dagen. Därför bestämde vi oss för att vi ska gå upp i tid och ta bussen till stan för att sätta oss på ett café som har en nära utsikt över Opera huset och Harbour Bridge och mysa där någon timme.

Jag trivs fortfarande som fisken i vattnet, men dock så har jag hittat vissa saker som jag brukar råka klaga på ganska ofta...
1. ALLA kläder känns så sjukt fuktiga när man tar på sig dem, så enormt äcklig känsla! Tror det beror på att dem har hög luftfuktighet här.
2. Tjejerna här i Australien måste kissa på ett väldigt konstigt sätt eftersom det är kiss över hela toalett-ringarna på varje offentlig toalett.

Ta hand om er där hemma,


Juli 10, 2010

En vecka har nu gått sedan jag kom hit, eller om man ska vara exakt: en vecka och två dagar.
Dagarna flyter på ganska bra och Filip har mest visar mig runt i stan och i dem närmsta områdena här runt omkring.
Igår var vi på Oxford street och mina shoppingnerver fick sig en omgång igen. Det var första dagen som jag märkte på Filip att han var trött på att jag ville gå in i vartenda liten butik som såg ut att ha något som intresserade mig. Så då fick jag ge mig och åka hem med min trötta lilla pojke.
Ikväll är det dags för att äntligen få gå och se på Toy Story 3 i 3D på världens största IMAX som Filip fick i födelsedagspresent av mig. Göteborgarna, Turk och John (rektorn eller vad han är på Filips skola) följer också med så vi blir ett litet gäng om först ska äta i Darling Harbour innan vi drar in på bion som börjar 20.30...
Hoppas ni har det bra där hemma i eran värmebölja. Här är det ingen värmebölja och både Filip och jag har dragit på oss varsin förkylning, men trots det så mår jag bättre än vad jag gjort på ett halv år.
Jag är den mest lyckligt lottade ungen i världen som har Filip som pojkvän.

framme



Äntligen.
Flygresan gick över förväntan väldigt bra. Jag kände mig nöjd med Thai Airways och fick bra "stol-grannar" på båda flygen. Det enda som jag kanske vill klaga på är väl möjligtvis att det inte fanns en egen skärm på det första flyget och maten, såklart. Men annars var allt super.

Jag trodde faktiskt att den sista flighten skulle vara den som skulle kännas segast eftersom jag antagligen skulle sitta och räkna sekunder, minuter och timmar tills jag skulle få se Filip igen. Men jag somnade som en stock flera gånger så jag tror jag sov ca 4 av 8 1/2 timme sammanlagt, vilket gjorde att flygresan gick sjukt mycket snabbare.
När vi gick ner för landning var jag så nervös som jag aldrig ens trodde att man kunde bli. Jag skrattade, jag grät och det kittlades så enormt mycket i magen. Försökte spela lite super mario på tvn, men det hjälpte inte så mycket.

Väl framme så var det alla dessa j*vla säkerhetskontroller. Men det gick bra och när jag släpptes igenom den sista kontrollen och säkerhetstanten sa "You can go to your boyfriend now sweatheart" då fick jag riktiga myror i benen och jag tror nog aldrig att jag har gått så fort med ett bagage på sammanlagt nästan 30 kg.

Sen kan ni nog föreställa er resten själv, kramar, pussar, närhet, osv osv. Helt underbart. Vilken lycka!

Hemma i huset väntade mig det som ni ser på bilden ovan. Älskling hade gjort så sjukt mysigt på rummet och jag tappade hakan när vi stod där inne och pussades och jag hörde gitarrspel och sång utanför. Då hade han beställt att hans rumskompisar skulle stå utanför fönstret och sjunga "I can be your hero baby" och jag fick bekräftat ännu en gång att jag har blivit tillsammans med världens finaste kille.

Igår var vi i stan och vi båda fick med oss några fynd hem. Jag fick tre nagelack för 13 kr och ett par inneskor som jag var tvungen att ha här (KALLT!!). Och filip fyndande någon tröja för 5 dollar, sjukt bra.

Därefter gick vi för första gången tillsammans och storhandlade mat. Mat i stora lass. Sen köpte vi även ett dubbeltäcke och ett fint lakan till för en billig peng.

Sådärja, det var väl min uppsats för denna gången. Vi mår helt underbart båda två (Carina, Filip är 100% frisk igen, han var nog bara nervös, så lova mig att inte somna med ont i magen mer nu, haha) och njuter verkligen av dagarna tillsammans. Nej, nu ska jag krypa ner under täcket tillsammans med Filip igen, sen blir det frukost. Solen skiner här idag och det ska vi ta vara på!


ahh

11.30. Om 8 timmar och 30 minuter ser jag mitt hjärta igen. Nästa gång jag skriver är hon med mig. Helt overkligt. Jag ska få pussas med min sessa igen. Och om hon ska få en underbar överraskning när hon kommer hem till vårt nya, större, underbara rum



RSS 2.0