sovdags

Cha Cha Cha start imorgon, måste sova. Uppdaterar snart. Älskar er.

clapper loader

Ska bli så skönt att få sova tidigt idag. Andra dagen på Happy Harry idag, och det går bra. Har laddat ur en av filmerna nu så 1/3 av filmen är säkrad än så länge, och imorgon kommer förmodligen hela vara det :p

För er som vet lite mindre om det är det ju så att vi spelar in i 16mm film. Den fungerar precis som gamla kameror man hade. Du laddar filmen och du kan inte ta ut filmen i ljus för då exponerar du den och allting kommer bli helt vitt. Så du laddar alltså filmen i detta fallet under en loadingbag, mer eller mindre en stor svart tröja som du stoppar in magasinet och filmen och laddar det utan att kolla på vad du gör. Likadant när du laddar ur det men då ska du sätta på en vit core och lägga den i en påse också. Det är inte så jättesvårt faktiskt, det är bara nervöst med tanke på att man vet att man håller allas jobb i sina händer, haha.

Snart kommer älskling hit också. Saknar henne så :( Hon berättade om sin dröm där hon var här och att den var skit verklig, vill bara ha hit henne nu alltså :( Vill att det ska bli Juli!!
Imorgon är det sista inspelningsdagen av Happy Harry och sen dagen efter inleder vi Cha Cha Cha inspelningen. Vi har haft lite strul med den med tanke på att en av skådespelarna inte kan vara med så vi måste flytta om dagarna och vad vi spelar in på vilken dag för att det ska stämma... Nu ska jag i alla fall lägga mig, klockan är 22 och jag känner att jag är värd lite tidig sömn idag. Ha det så bra, så hörs vi imorgon!!



first shooting day

Var inte så farligt som jag trodde dock. Vi var på skolan runt 8.30 idag sen slutade vi väl runt 19. Så vi jobbade väl i starka 10 timmar idag och då med 45 minuters lunch också, fruktansvärt roligt har jag haft. Och blev bara piggare och piggare ju längre dagen gick.

Är alldeles för trött för att skriva ett långt inlägg men det kommer komma upp en hel del bilder, det kan jag garantera! Där nere är i alla fall två.

På tisdag ska vi från dokumentär gänget gå och se Kick-Ass på bio, ska faktiskt bli roligt, dem säger att den är skit bra! :D Nu blir det i alla fall säng, tidig och lång dag imorgon också. Och för guds skull, glömmer jag något, eller där är något ni vill veta eller som jag ska ta upp på bloggen så skriv det, för jag kanske inte har något att säga varje dag även om det varit så typ sen jag kom hit. Som ni såg också har min älskade älskade flickvän skrivit ett inlägg nu också. Det gör mig så glad när hon gör det, hon är bara bäst. Och förövrigt måste jag säga det också, jag har absolut världens starkaste flickvän, världens starkaste, ingenting att tveka på. Vi hörs imorgon allesammans!




julia

Lite uppdat. från Sverige kanske det kunde vara dags för.
Det är ju verkligen två helt olika världar som jag och min älskling lever just nu. Men ändå får vi varandra att vara så delaktiga som möjligt i varandras vardagar och det är nog något som vi båda tycker är skönt.

Samtidigt som jag hejar på Filip varje dag och blir mer och mer imponerad över hur bra han verkar lyckas där nere så kämpar jag med mitt här hemma också. Det är bara några få veckor kvar av andra ring och sedan går vi på sommarlov, skönt! Ponnnyn skall utvecklas så mycket som möjligt eftersom det är mitt sista år med honom, så en grym tränare har blivit anlitad och tävlingar är inplanerade. Många jobbdagar har jag framför mig också för att kunna spara ihop pengar till att komma ner till "down under".

Faktum är att jag har faktiskt tvekat lite på sistonde över resan. Att sitta och räkna på hur mycket pengar som kommer gå åt ger mig ont i magen. Det är summor som jag aldrig hade kunnat drömma om att spara ihop i denna åldern. Men samtidigt så går det inte en kväll som jag inte tänker på hur underbart det kommer vara på Sydney flygplats när jag bara kan få kasta mig i Filips armar igen, och det är väl det som motiverar mig till att tänka att allt sparande och jobb kommer vara värt det.

Nej, nu är det allt läggdags för mig. Det blir ofta sena nätter när tidskillnaderna är så stora, men det är egentligen inget mig emot, för att få skypea med Filip varje kväll ger mig extra mycket ork att gå upp dagen efter. 

  
En helt underbar bild som Filip har tagit på mig vid vårat ställe. Här har 
vi många minnen ifrån och jag tror nog att vi båda är enade om att detta
blir en av våra första destinationer när Filip har kommit hem... 

 
/Julia


första

Första inspelningsdagen idag. Klockan är 7.24 och jag är redo för krig. Jag tror jag orkar lägga in ett inlägg för att uppdatera när jag kommer hem, men vet inte. Vi hade inget internet igår, för dumbrasilianskorna hade använt upp det. Men dem fick order efter husmöte igår att gå och köpa det igen, så har det förmodligen ikväll. Önska mig lycka till!!

anzac day

Oh herre min skapare. Är så trött idag. Vi kom nog inte i säng förrens 5 igår natt, men vi var väl hemma runt 4. Först satt vi hemma och sjöng och Jacob spelade gitarr, tillsammans med vår gäst Filippo Grando som har kommit hela vägen från Italien! Han går dock på vår skola också. Efter det så skulle vi gå till Newtown, vilket är typ 20-30 minuters gång från vårat hus, med syfte att hitta något uteställa vi kunde gå in på och spela 2 up, vilket verkar vara ett sjukt roligt spel. Ett spel som är olagligt alla andra dagar om året förutom igår, på Anzac day. Fråga mig inte vad det betyder, jag vet att det är någonting för att hedra någonting med Australien och Nya Zeeland i alla fall. Den dagen australienarna har störst anledning att bli full på i alla fall.

Men vi hittade ingenting så vi gick vidare till ett sjukt härligt ställe precis vid central station. Ett casino där man verkligen kan säga att en tystnad rådde. Man hörde inte mer än våra skratt där. Var alltid lika roligt när någon la in kommentaren "fan vilket grymt ställe vi hittade grabbar", haha. Antar att det är lite väl internt för tillfället men i alla fall.

Idag ska jag verkligen ta vara på dagen, jag ska inte göra ett skit. Inte ett jävla skit till skillnad från alla andra dagar när jag har varit i fullrulle dygnet runt, i närmare 2-3 veckor nu. Imorgon börjar vi spela in första filmen jag medverkar i, Happy Harry. Kommer arbeta som clapper loader, typ 2nd assistant camera och det är han som har hand om filmen, loadar den, unloadar den. Praktiskt taget allt jobb ligger i hans händer när filmen ska unloada, förstör man något förstör man allt som har gjorts (jippie). Den spelar vi in tisdag till torsdag från morgon till sent och sen efter det spelar jag in Cha Cha Cha på fredag till söndag. Ska bli intressant. Vi hörs senare.



dear john

Såg på Dear John innan. Riktigt bra film, och det gjorde den bara bättre att Lasse Hallström gjorde den, det blev roligare att titta på den om ni förstår vad jag menar. Förövrigt är filmen baserad på boken som är skriven av Nicholas Sparks som även skrivit The Notebook, Kärleksbrev och A walk to remember som sedan har blivit filmer. Jag ska vara ärligt och säga att jag rekommenderar er att säga allihopa. Dock var skådespelet lite lamt i början med det blev bättre.

Skådespelet svarar Channing Tatum från She's the Man och Step Up filmerna för, och Amanda Seyfried som är dottern i Mamma Mia. Se den nu!



happy harry

Stack till skolan idag fast jag inte behövde. Hjälpte till att måla setet till en av filmerna jag ska vara med på, vi börjar spela in på tisdag, och sen spelar vi in båda filmerna fram till söndag. Kommer vara helt slut alltså, haha. Men var där och målade. Vi var på tok för mycket folk dock, men det var med tanke på producentens hot-sms att folk inte varit där och hjälpt till när man skulle, kolla inte på mig :)

Nu ikväll har vi bara suttit ute och kollat på lite roliga klipp från youtube, och nu blir det nattidags. Är så fruktansvärt trött och känner att jag behöver all vila jag bara kan få innan produktionerna drar igång på riktigt.



ain't no mountain high enough baby

Ännu en lång skoldag. Klockan 12 landade jag hos Epiphany där vi skulle spela in dokumentären för 102e gången eller något. Är fan där 5 gånger i veckan. Dock är det snart över, så det ska bli skönt. Lite dumt att det är planerat att vi ska spela in dokumentären under tiden vi har våra majors i arbete också, men så är det väl. Efter det kom jag i alla fall till skolan där jag satte mig och började göra lite scene-breakdowns, du skriver mer eller mindre ned vad alla scener innehåller, och det är mitt jobb eftersom jag är continuity.


Efter det stack vi till puben på hörnan Abbots. Det var skolans första wrap-fest. Det innebär helt enkelt att när man spelat in det man ska och allting är klart firar man det med fest. Dock var det inte min film men jag hjälpte gärna till att fira! Och nu kom jag hem och gjorde pannkakor. Fick lite tips med saker att lägga i pannkakorna. I Sverige existerar det i princip bara att man har i jordgubbssylt och grädde. Här var det skinka, ost, mycket salt och hela faderuttan. Men det var gott faktiskt. Fick såklart ta en på det svenska sättet också, haha.



city city

Första gången jag var inne i city idag på hur länge som helst som sagt. Var roligt, dock hann jag inte med att shoppa som jag ville, men kommer väl fler dagar. Nu är i alla fall flygbiljetten hem ombokad, så nu åker vi hem den 20e december förhoppningvis. Dock stod biljetten på M-klass, och där fanns inga sånna lediga platser lediga den dagen så vi kommer nog få betala mellanskillnaden till H-klass tyvärr :/ Sen var vi även på medicare centret för att fixa medicare card, men ska dit igen med mitt study visa.

Gjorde världens godaste potatismos idag också, första gången här nere. Sjukt gott och mina köttbullar "blev" helt plötsligt 10 gångare godare också, haha!

Här är lite bilder från idag. En på utsikten från 36e våningen i en byggnad mitt i Sydney, och en på tågen. Vet att jag har någon tågintresserad hemma, så därför. Som ni ser är där 2 våningar. Skit coolt! Dock inte så jätte avancerat kanske, men ovanligt för det svenska ögat.




etihad airways

Godmorgon alla (eller ja, godnatt för er då, bah). Precis vaknat till stark och varm sol här i Sydney. Det var menat att jag skulle få min lediga dag idag men självklart måste jag in till skolan för ett möte och gå igenom manuset!! Har inte haft en ledig dag På 17 dagar idag, har varit där på helger också, är inte det underbart? Det jag skriver, pre-productionen dödar mig långsamt.

Men idag ska vi in på stan, första gången för mig sen 20 Februari, dagarna innan skolan började. Tänkte shoppa lite och kolla på Sydneys uppdaterade utbud, men vet inte om vi hinner eftersom vi ska till skolan. Måste i alla fall till Etihad Airways, flygbolaget vi åkte med (vilket jag starkt rekommenderar), för att boka om vår biljett hem annars får vi betala några tusenlappar vilket vi inte vill såklart.

Här är lite bilder på locationen vi var på igår, det här är huset vi ska spela in i. Ha en bra dag, vi hörs när ni vaknar.






sydney comedy festival

Fan blir så förbannad. Inget internet under dagen nu heller! Men imorgon ska det vara fixat, Sadi ska sticka till Cozzt Stay, företaget som äger huset vi bor i, så dem fixar det. Sjukt irriterande att man ska behöva vara vaken för att kolla sin mail och andra dagliga vanor innan man kan lägga sig.

Idag har vi varit på en av våra locations som jag sa igår. Var trevligt och har fått ett bättre perspektiv på det med. Ikväll stack jag och Joel till Sydney Comedy Festival, kan in ana varför? Vi skulle se ingen mindre än Carl-Einar Häckner. Sjukt roligt att han hittat hit och han uppträdde bara typ 500-1000m ifrån vårat hus på ett ställe som heter The Factory, så klart man passar på. Fick även ett kort snack med honom efteråt, och det visade sig ju för mig att Joel som var med, hans pappa hade tagit en del foton på honom så dem hade tydligen träffats förut. Blev en del skratt när han kom in med Ikea påsen ni ser på bilden i början av showen, man kan ju undra varför, haha!

Nu ska jag sova, ska upp lite tidigare imorgon. Natti.



'


tisdag

Har nu suttit och svarat på frågorna som kom upp. Ska i övrigt avslöja att jag är helt slut. Pre-productionen som vi just nu går igenom dödar mig långsamt, haha. Jag medverkar i 4a olika filmer också, så jag måste vara överallt hela tiden.

Imorgon ska jag upp tidigt för att åka till en av de locations vi har för inspelningen av filmen Cha Cha Cha. Ska ta lite foto och helt enkelt gå igenom med min DoP och Director ifall bildmanuset fungerar som vi vill och ifall de olika shotsen är möjliga att göra. Imorgon ska vi även utöka limiten på internet så då kommer det en lite snabbare update förmodligen. Nu ska jag fortsätta digga till Erik Grönwalls nya låt Crash and Burn innan jag hoppar i säng.



svar på frågor

Har inte haft internet på hela dagen, dock är det ju dag för er i Sverige nu, men jag beklagar för en sen update. Tänkte skriva ner svar på lite frågor ni ville ha reda på, och missar jag några är det bara att ställa dem i kommentarsfältet igen.

Hur gick du till väga för att hamna där du är nu?
Jag har alltid varit killen som älskat Sverige och i princip blivit arg på människor som ska lämna detta underbara land där allting går till som det borde och ska göra. Sen kom den dagen min lärare kom in till mig och sa att vi skulle få besök från Sydney och han bad mig guida personen för att han kom från en mycket omtalad skola i en annan del av världen. Såklart sa jag ja med tanke på att mitt filmintresse var brinnande stort. Mötet gick bra och vi fick en närmare relation och det visade sig även att han erbjöd mig en plats att börja där nu i Februari detta året. Skolan hette Sydney Film School. Han hade även med sig en man från Sverige som inte heter mindre än P-O Ingvarsson som senare kom och blev min "manager" till att komma hit, haha. Han hjälpte mig med precis allting.


Kan du berätta lite om skolan i sig?
Skolan jobbar med ett annorlunda koncept till skillnad från andra filmskolor vilket gör den unik och gjorde den till ett självklart val för mig. I början av terminen gör du en pitch för skolan på ett manus som någon av de tidigare eleverna skrivit. Du pitchar denna som en roll du vill ha, vanligast är då regissör, med andra ord att du vill göra filmen som regissör. Blir du då utvald att göra det hittar du din producent som i sin tur hjälper dig att få ett stadigt crew vilket innebär director of photographer, camera operator, focus puller, clapper loader, continuity, editor, sound recordist, boom operator och production designer. Sen jobbar du i ett team tillsammans och du kommer mer eller mindre få erfarenhet som att du har jobbat på ett "set" förut och i ett filmteam, vilket är SJUKT bra när du kommer hem till lilla Sverige.


Du har alltså Major Drama i part one. Vi gör sammanlagt 5 stycken olika filmer, 5 olika teams. Sen gör du även en dokumentärpitch. Du pitchar basically för din klass om en dokumentär idé du har, sen röstar eleverna fram bästa idéerna och lärarnas röst räknas också in i en stor bit här. Det brukar sluta med en 3-5 dokumentärer per klass, vi har 15 i vår termin.


I part two pitchar du en egen filmidé du har, ett script du har skrivit helt själv, någonting du verkligen vill göra, vilket är sjukt bra. Du har också en klass som heter Thesis där alla får göra varsin film på cirka 4 manus-sidor (ca 4min film). Så det är väl mer eller mindre det du gör.


Behöver du ha någon erfarenhet för att komma in på skolan?
Nej. Jag hade dock det, har varit med på bland annat "Med skägget i Brevlådan produktionen", "Vid Vintergatans slut", och svt produktionerna "grillad" och "bobster". Men det spelar verkligen ingen roll. Det viktiga är att du har ett stort intresse för film och att du kan jobba i teams.

Vad är det svåraste/jobbigaste med resan? Sociala biten?
Det svåraste med resan har definitivt varit att lämna alla, vilket också har varit det jobbigaste såklart. Men du träffar helt underbart folk här nere och tro det eller ej, du känner dig fruktansvärt trygg när du går här, för alla är så fruktansvärt snälla och inbjudande. Till exempel första dagen som jag beskrivit tidigare gav en gammal gubbe oss sitt busskort, gav oss lite vett och etikett och avslutade med frasen på stadig aussie-dialekt: "welcome to oztralia boys". Redan här visste man att man kände sig hemma.

Hur dyrt/billigt är det att leva i Australien?
För att vara ärlig så är här inte så jättebilligt att leva. Matkostnaderna är väl densamma, kanske lite dyrare och du hittar i princip samma saker som du kan göra på ica i Sverige, och kvalitén på maten är väldigt bra här, i alla fall efter den erfarenheten jag har fått. Sen har du ju möjligheten såklart att låna allting från CSN vilket jag har gjort. Lånet är för boendet, flygresan, skolbetalningen, mat samt lite underhåll.

Vad var dina poäng från skolan i Sverige?
Jag ska vara ärlig att säga att jag inte kommer ihåg dem men vad jag kan avslöja är att jag hade MVG i alla mediaämnena, och övervägande VG resten och några G. Så det såg väl bra ut, men det är verkligen inte det som spelar roll här.

Ja det var väl mer eller mindre det jag har till er för nu. Och som sagt, är det något mer ni vill veta mer om bara skriv i kommentarerna eller skicka iväg ett mail genom hjälpredan till höger. Ha det underbart!


oj

Här händer det grejer. Första sidan? Fan vad roligt! Men jag antar att jag har min flickvän att tacka för detta. Jag vill bara göra en kort beskrivning på bloggen med hopp om att få ha kvar några läsare som följer mig genom min resa här.

I februari lämnade jag mina vänner, familj och Sverige, men främst min underbara flickvän hemma. Jag hade fått erbjudande från Sydney Film School att plugga där i ett år vilket jag såklart inte kunde tacka nej till. Och här är jag nu, haha. På bloggen kan ni läsa mer eller mindre om mina dagar vad jag gör här och vad mina dagar går ut på. Tro det eller ej men med tanke på att jag befinner mig här finns det en del att skriva om som kan vara intressant att höra istället för gråtrista Sverige.

Det finns också olika kategorier, såklart. I Australien kategorin kan ni mer eller mindre läsa om det jag precis beskrivit, och sen har vi en som vi kallar för fest som beskriver sig själv väldigt bra. Kika in den!

En annan sak som var huvudidéen med bloggen var att hålla kontakt med min älskade flickvän. När jag åkte hit hade jag förberett 10 brev åt henne som jag har placerat ut på olika ställen hemma. Första brevet hämtade hon på Espresso House i Ystad, andra i en affär ute på Nybrostrand och det tredje fick hon i skolan som innehöll en nalle med en tshirt på oss. Denna idéen kom jag upp med eftersom jag inte ville att hon skulle gå och bara längta tills dagen vi sågs igen utan att hon faktiskt bara hade en speciell dag i månaden att längta till, nämligen den 13e varje månad. Sen skriver hon oftast ett följeinlägg här också! :D Detta hittar ni under "Julia <3" kategorin.

Haha, kort men gott, det var väl det. Förlåt för att det är ett långt inlägg, jag har lärt mig att man inte ska skriva det för hålla sina läsare intresserade. Fan, jag gör redan bort mig. Bra Filip. Nu lämnar jag över till er. Fråga mig precis vad ni vill.



testshoot

Usch, lagom segt utan internet. Har bara gjort tråkiga saker under tiden jag är hemma nu. I alla fall imorse bar det av mot skolan vid 10 tiden för att där sedan begära sig vidare till att testfilma lite på filmen vi ska göra. Det var pubscenerna vi skulle pröva på.

Efter det hämtade Epiphany mig och Waheed på skolan igen och ännu en gång var det dags för att spela in dokumentären. Det är exakt en vecka från idag som vi ska spela in själva festen hon ska uppträda på, ska bli skit roligt! :D Får se var det hamnar.

Fick reda på att vi inte skulle spela in dokumentär imorgon bitti vilket gjorde mig ledig för dagen. Helt fruktansvärt skönt. Men SÅKLART får jag ett sms från en annan person som vill ha in mig och hjälpa till med att bygga set till en annan film. Helt otroligt, jag får bara inte bli ledig. Men så fort vi spelat in allting är det ju lugnt. Här är en bild i alla fall. Vi hörs!



bajs internet system

Vi har nått våran gräns på internet så det är därför jag inte har lagt upp något igår. Som det ser ut just nu har vi bara internet mellan 1 på natten och 1 pådagen vilket är skrämmande dåligt. Tydligen har någon laddat ner under dagtid vilket vi har förbjudit, så nu kommer vi förmodligen få utöka gränsen i alla fall innan jag får internet då igen.

Igår var det egentligen inte tänkt att göra någonting, men efter att vi fått ett samtal från käre Joel blev vi sugna på att åka in till Newtown för att delta på födelsedagsfirandet av George från skolan. Det var kul, eller i alla fall väldigt trevligt. Vi trodde det var hemma hos honom men det var på någon restaurang. Men i alla fall vi stannade där för en stund och sen satte vi oss i en park, där jag bara stannade några enstaka minuter innan jag gick hem för att prata med Julia och för att jag skulle upp tidigt imorgon igen till skolan.

Så här sitter jag nu, i handduk utomhus klockan 10 i 9 på morgonen. Härligt, men jag måste sticka. Ha det bra!


nallebjörnar

Mina "Filip" nallar:




Nykomlingen från 16 månadersdagen i tisdags hade en söt tröja på sig med en bild på oss

/Julia

helg

Har inte varit så här trött sen dagen jag kom hit alltså. Fick inte mer än 4-5 timmars sömn inatt med tanke på att jag satte uppe hela natten och tog tid på skriptet. Lagom trött på det nu och det värsta är väl att jag måste göra det snart igen med tanke på att vi ska ändra vårt story board, haha!

Ikväll har det varit oerhört lugnt. Pratade precis med min älskade älskling, gud vad jag älskar dig. Du är bara bäst i hela världen. Innan det så satt vi och snackade och Turk kom hit, en australienare från skolan. Skit trevlig snubbe. Killarna sitter fortfarande ute med honom men jag är så jävla trött, måste verkligen sova, och nu är klockan 11. Men det är jag förtjänt, behöver 10 timmars sömn.

Till mat idag blev det Filip-specialé. Dock inte lika god som med kycklingen från Kungsörnen i Sverige. Men den blev bra såklart. Här är en charmig bild!



fullspäckad dag

Var på skolan klockan 10 idag. Där skulle jag möta Julia, Joel och Andrew för att fortsätta rita bildmanus vilket vi blev klara med idag. Sjukt roligt att ha fått sätta ett perspektiv på filmen och att vi nu äntligen vet hur allting kommer se ut i princip! Efter det hade jag ett kort produktionsmöte med Mara och Ted om schemaläggning för de olika scenerna och vilka dagar vi ska kalla skådespelare och sånna saker. Men jag kunde bara stanna för en 30 minuter sen stal Epiphany och Waheed mig för vi skulle iväg och fotografera hennes dokumentär.

Idag var vi i hennes hus istället, och detta för att dem hade stora speglar som vi kunde jobba med vilket blev snyggt till de olika danserna hennes mormor ska göra. Dem bodde precis vid hamnen med utsikt över den och ut över vattnet. Såg ut som någon form av lyxsvit från ett hotel, helt otroligt. Men hennes mamma har tydligen producerat Big Brother här i Australien och hon är mer eller mindre rikskändis så, haha.

Efter det åkte vi tillbaka och la in lite material på datorn och kollade vad vi hade och sen hade jag ytterligare ett möte med Jarrod som jag skrev igår. Vi pratade lite om intervjuerna han ska göra imorgon med politiker och jag gav honom lite papper som han måste ta med sig som dem ska fylla i, producent som jag är. Sen la jag in sakerna vi har spelat in på en dator och vi kollade även det materialet, och sen var det dags för mig att åka hem.

Men tro inte att jag var klar då, nejdå för fan. Jag får fortsätta plugga. Jag satte mig ner och började ta tid på scriptet vilket jag har gjort nu. 6 minuter och 50 sekunder landar vi ungefär på vilket är bra eftersom det förmodligen kommer bli längre än vad man tror. Sen nu har jag och Joel suttit och gått igenom det och han har tagit tid på det också så vi har två visioner som vi ska jämföra till den slutgiltliga tiden. Usch, nu är jag värdig lite sömn. En liknande dag imorgon också. Vi hörs!


full (film)rulle

Har så jävla mycket att göra i skolan känns det som och ändå har vi inga lektioner längre. Har massa inspelningar av dokumentärer och produktionsmöte men det gör ingenting, älskar när man har mycket att göra, speciellt när det rör sig inom detta området!

Ikväll har vi bara tagit det lugnt. Två killar från skolan kom hit som vi tog det lite lugnt med. Har även hunnit prata med mitt hjärta 2 gånger. Fan vad du är bra.

Imorgon ska jag vara på skolan vid 10 för att fortsätta rita bildmanus med Cha Cha Cha filmen. Sen runt 12 har jag ett annat möte med produktionsledaren och producenten där vi tre ska schemalägga vår produktion, åtminstonde börja. Och sen 1.30 åker jag med Epiphany och Waheed igen till hennes mormor för att spela in ännu en del av dokumentären där hon lär sig dansa. Tillbaka på skolan runt 5-6 och då ska jag träffa Jarrod för ett möte om hans dokumentär, det är den jag är producent på och han är min regissör, och vi ska även kolla lite på det material vi hittils har på den. Sen blir det hem och ta tid på manuset vi har till Cha Cha Cha som jag sedan ska ha klart till mötet på lördag. Ah det är mycket som händer!



13 april, 16 månader


Tiden går ju så snabbt. 3 brevet nu älskade hjärtat. Känns så skönt att jag gjorde med tanke på att det blir en räknare som går snabbare än vad dagen vi sist sågs tills dagen vi ses igen gör. Denna månaden kanske inte har varit den bästa med tanke på att jag har haft så mycket att göra i skolan och här hemma och det vet du om att jag är ledsen för. Jag lovar att det ska bli en bättring på det. Vill inte att allting som händer ska handla om mig. Det är klart att du och ditt liv är lika viktigt. Vet inte varför det har blivit så här, men som sagt, det kommer bli en ändring på det <3

Detta brevet ska du för en gångs skull inte hämta i någon affär, men det är på ett ställe som är en del av ditt liv och som jag ville göra till något extra. Dock har jag haft otur med tanke på att skolan lyckats göra det själv eftersom du är på läger just nu. Men i alla fall.

Månadens brev, ska du, superwoman älskade älskling bebis fis hämta hos Danni. Gå och prata med henne så ska du få se att hon har något extra till dig. Hoppas att det blir lika bra som dem andra, och nu har du ju ett till i din samling. Och en till i din samling, och med det kommer du nog snart förstå vad jag menar :*

För er som undrar skickar jag ett SMS att hon ska hämta det hos henne med tanke på att hon är på lägret och inte har tillgång till internet. Så nu får kanske några av er läsa det före Julia, men det fick bli så. Jag vill ha alla breven samlade här på bloggen. Älskar dig Julia, alltid vi <3


trött

Sitter i soffan, klockan är 1.31. Måste sova, mina ögon går ihop av sig själv, är alldeles för trött. Imorgon är det en stor dag, bästa dagen på en månad nu! Ni får se vad som händer då. Natti på er!

swedish house party

Har ju glömt att berätta. Efter Chinatown i lördags så satte vi oss på en pub och tog någonting vars. Efter det så skulle vi svenskar hem för att de andra i huset hade annordnat en barbeque för oss i huset. Vi skulle grilla, käka och ha allmänt trevligt bara. När maten ligger på grillen får vi ett sms av 2 från skolan som undrar ifall dem kan få komma. Skit roligt tänkte vi för vi har ju inte festet så mycket med folk från skolan. På vägen hit skickade dem att dem hade 2 stycken till med sig. Dem kom hit och vi började dricka lite smått. Sen på någon vänster dök det upp 2 till från skolan och den ena med sin pojkvän, och någon timme senare Turk och Elizabeth som är SFS officiella par.

Det festades och festades och alla blev väl relativt skit fulla. Allting gick till som på en svensk fest, allting. Började med lite mat och så. Man börjar bli full, spelar musik i detta fallet gitarr och sjunger tillsammans, blir fullare, det börjar bråkas, folk deckar och sen är det dags för lite nattamat och småätande på godis. Varsågoda Sydney, Sverige-syndrome är här! Här är lite bilder som mer eller mindre förklarar hela kvällen.



team cold

Hej igen, nu har det gått en hel dag, EN HEL DAG sen jag skrev. Det är väl helt otroligt? Igår spelade vi in Chinatown hela dagen från 8 på morgonen till 5 på kvällen. Sjukt roligt. Jag var Sound Recordist och Camera Operator. Det var skit roligt och två nya och olika erfarenheter! Sound Recordist var faktiskt mycket roligare än vad man trodde. Kändes kul att ha ansvar för en sån stor roll som det ändå är. Utan ljud är det ju faktiskt ingen film! På Camera Operator fronten så var jag inställd på att hela interiör scenen skulle bli inspelad på en dolly med snygga och lugna panorering. Nejdå, det gillade inte vår lärare, hela skiten blir handhållen. Paniken började växa inom mig. Men det gick bra ändå, får jag hoppas. Var svårt att koncentrera sig på vad man såg samtidigt som man ska gå stabilt för att inte bilden ska se konstig ut. Ska bli kul att se när vi får tillbaka filmen från labet!

Här nedan är lite bilder. Första på mig gömd i ett hörn som sound recordist, andra som camera operator!




inspelningsdags

Klockan är 23.42 för att vara exakt här nu och jag ska krypa i säng i vilken sekund som helst. Vi ska spela in vårt första projekt tidigt imorgon så det gäller att vara fit for fight och i bra form! Haha. Jag är Sound Recordist på morgonen och Camera Operator på eftermiddagen. Ska bli roligt, ny erfarenhet båda två som allt annat. Jag tar med mig kameran imorgon också så ska jag visa lite bilder på vad vi håller på med. Så ja, sköt om er och ha en underbar fredagskväll.



påskharen


Tusen tack. Idag möttes jag av det här. Helt underbart. Förstår inte hur man inte kunde äta mer Marabou choklad när man väl hade chansen till det. Lär av mitt misstag gott folk, gå genast och köpa ett gäng marabou chokladkakor. I paketen låg det 2 Björn Borg kalsonger också. Tackar jag ytterst för, är en av sakerna som börjar knacka på ryggen att man behöver, då kan jag glömma bort dem bekymmerna! Allt var förövrigt från mamma och Viktor med en glad påsk hälsning från mormor och morfar också!


sen skola

Drar mig mot skolan nu. Ska kolla feedback som jag skrev och klä setet för Chinatown inspelningen vi ska göra imorgon. Vi hörs ikväll!

äntligen lite ledighet

Sitter här, sent på natten med en välförtjänt liten rast från skolan. Åtminstonde börjar jag lite senare vilket känns skönt då jag inte känner de minsta stress. Börjar klockan 5 och då ska vi förmodligen ha feedback från vår camera workshop och sen bygga vårt set för Chinatown inspelningen som vi ska göra på lördag, ska bli mycket intressant!

Har även köpt ett täcke idag. Har varit så jävla kallt när man vaknat till på nätterna nu, det är faktiskt sjukt. Har i princip skakat. Så köpte ett billigt för 15 dollar vilket är typ 100 svenska kronor. Helt okej, och ja det håller helt klart värmen. Dock inte lika sköna som mitt underbara där hemma, haha.

Här är en ny photoshop lekbild som Öznur tog. Hon vill lära sig fotografera, så jag ställer upp som motiv då jag får bloggmaterial, helt perfekt ju. Ha det så bra, nu går jag och lägger mig med älskling. Jag vet om att hon ligger där, det säger hon att hon alltid gör i alla fall, och jag vet att hon är med mig alltid så. Nattinatti.



banana head

Tredje inspelningsdagen idag med dokumentären. Nu börjar det hända saker där och den börjar faktiskt bli rolig. Hennes mormor börjar väl mer eller mindre att bli lite nervös men samtidigt så lär hon sig dansstegen väldigt bra. Ska bli kul att se familjens miner som sagt!

Ikväll skulle vi egentligen haft feedbacks dag sen vår cinematography workshop fast vår film hade inte kommit från labet, hade blivit något strul så jag tror vi ska ha våran på fredag istället. Lite tråkigt med tanke på att vi tänkte bygga vårt kontor till Chinatown inspelningen som vi ska ha på lördag... Men det löser väl sig.

Imorgon har jag möte med min direktor på dokumentären jag är producer på och ska även ha en lektion med ljuddesign med en kille som heter Mark som har gått på skolan förut. Blir förövrigt tidig säng idag också med tanke på att jag ska upp tidigt imorgon till skolan. Nattinatti.



tisdag

Dagarna bara ramlar in i avklarat-lådan. Idag kom jag till skolan lite tidigare än när min klass började på grund av att jag skulle ha produktionsmöte med dokumentären jag är producent på. Sniffer Dogs heter den och handlar väl mer eller mindre om hundar som söker efter knark och sånt. Inget ämne för mig, och som sagt det var den dokumentären jag vill jobba sist på, men eftersom producent var det jag ville vara mest fick jag det på mitt sista val (TACK). Det känns dock bättre nu efter mötet. Hans idéer om det visuella och hur dokumentären ska byggas upp var väl helt okej. Så blir lite roligare att klippa den sen vilket han och jag ska göra.

På klassen sen, screen studies, var dagens tema ljud och vad det tillförde till filmen. Det har varit klart länge att det har en väldigt stor del av vad man vill publiken ska titta på och hur man ska reagera, så blev lite refresh på det men även lite nytt. För att förklara det enklare, en skräckfilm hade inte varit läskig om ni stängt av ljudet, nu tror jag ni förstår vad jag menar.

Världens kanske segaste kväll idag. Lagade kyckling och så, tog lång tid. Sen satte jag mig ner och spelade lite xbox med grabbarna. Känner hur tröttheten bara slår ner mer och mer. Ska prata med älskade älskling om 15minuter och sen ska jag nog fota Öznur som är turken här till hennes profilbild. Ska leka med någonting i photoshop till henne. Godnatt på er!


ny header

Ja som ni ser på rubriken och på headern själv så har jag bytat. Ställde klockan på 10 idag för att gå upp och säga godnatt till Julia, och eftersom det var 2 timmar tills jag egentligen behövde gå upp passade jag på att leka ytterligare i photoshop. Vilket fick sitt lyckliga slut så här. Den är dock bara provisorisk tills jag får in en bild på mig i det avklippta håret som passar in, haha!

Nu ska jag skicka iväg ett mail och klaga ytterligare på att videon för skådespelandet FORTFARANDE inte fungerar. Vi hörs senare.


påsken är över

Sista påskdagen idag, jag har full koll på att den heter Easter Monday här, men har fan glömt bort vad den heter på svenska. Men det blir väl lätt så. Tror jag börjar komma in i att tänka på engelska mer nu också. Har kommit till ett stadie där jag vet vad orden heter på engelska, men har glömt vad dem heter på svenska, haha!

Imorse var vi iväg och spelade in Epiphanys mormor till dokumentären. Idag tränade hon in alla dansstegen, var väldigt roligt. Otroligt hon inte skäms eller är nervös alls. Imorgon har jag första mötet med Jarrod angående dokumentären jag är producent över också, ska bli spännande och se vad för material han har att ge mig. Jag hade även continuity-class idag, men som jag dock fick gå ifrån för han höll över 1.5 timme, och ville inte missa min sista buss hem vilket jag gjorde ändå och fick gå hem.

Ska avsluta för idag, Joel försöker sova så kan inte vara för högljudd. Här kommer två av dagens photoshop-verk. Värdelösa, men roliga. Tack för mig!


holy sunday

Köttbullar med stuvade makaroner, en rätt som inte slår fel och som satt mitt i prick även ikväll. Dagen i övrigt har varit väldigt seg. Har inte gjort någonting alls, bara vilat upp mig efter den stenhårda skolveckan. Nya tag imorgon då jag ska upp klockan 9 och åka iväg och spela in ännu en bit på dokumentären. Mellan 2-5 har jag continuity class sen, en klass där vi får besök av en scripta och ska lära oss vad yrket går ut på och hur man bäst utför det i princip. Har blivit en hel del film och tvspel idag som ni säkert förstår då. Jag kollade på Wallander Vålnaden som faktiskt inte alls var inspelad långt ifrån Julias hus. Dem kör över en bro som vi brukar gå till (och är jag ute och går kan det inte vara långt dit). Sen spränger dem ett hus där mitt i natten också, FRÄCKT. Jag har faktiskt hunnit med att börja på Snabba Cash idag också, läste cirka 50 sidor. Den börjar bra, och med tanke på vad som sagts om den och vad andra säger har jag höga förväntningar, så upp till bevis Jens!

Ikväll har jag lekt lite i Photoshop. Började med en misslyckad bild som Joel tog (inte han som misslyckades) och lekte lite som till slut slutade som en profil bild på facebook. Här har jag visat före och efter bild för att ni ska se skillnaden och vad man faktiskt kan göra i detta fantastiska program.

Förövrigt, synd att inte mitt skådespeleri-klipp fungerade. Ska lägga upp det igen med några andra så fort de får rätt på hemsidan jag la upp den på. Ha det bra!


Filip Skådespelare Iversen



1 klipp som Kihoon regisserade där jag och George skådespelar. Första biten är den seriösa biten, där vi gör som regissören sa med andra ord. Den andra lekte vi bara, och spelade med våra karaktärer. Skit roligt. Vill ni så kommer det upp fler. Har 3 stycken till! :D

happy easter

Partaj i Johns lya idag då. Mycket snyggt hus, dock dubbelt så dyr hyra i veckan som vi har här hemma, men dock har dem eget rum. Ah vi får se, det kanske är ett framtida projekt, det vet jag inte. Vi blev bjudna på lite fisk, rostbiff och kyckling, väldigt gott må jag säga. Dock var där inte överflödigt med mat så jag och Joel firade med KFC senare på kvällen. I alla fall, efter måltiden och lite socialt snack gick jag och Joel med de andra killarna från huset och försökte hitta en bar inne i stan. Dock eftersom det är Good Friday så är allting stängt, med andra ord långfredag. Vi hade ju tankarna på det, men vi trodde dock något skulle vara öppet, men nejdå. Så som sagt, jag och Joel fixade lite käk, och sen gick vi hela vägen hem från Central Stationen till Marrickville. Tog nätt och jämnt 1 timme.
Här är en bild på Joel som jag tog när han avnjuter nattamaten uppe på en trappa med underbar stadsvy. God natt på er!


good friday

Varm sol med lite kalla vindar bjuder sydney på idag. Lagom för att sitta ute utan tröja och inte svettas så jätte mycket i alla fall. Ikväll ska vi till John och studenterna han delar hus med. Han ska bjuda oss på mat. För att citera honom:

"You know this day was the day jesus was crucified on the corse. That's why we are eating fish"

Ikväll blir det kyckling och kött han ska laga till oss! Det finns ingen logik i den människan men det är roligt i alla fall. Ska återkomma med bilder därifrån när jag kommer hem! Här nere är en bild på en typ av reklam som inte finns i Sverige, den är dock inte så vanlig här heller, men vanligare i alla fall! Vi såg dem göra den, sjukt coolt för det oerfarna ögat.

"Jesus all about life"


ok gang

LÅÅÅÅÅNG dag i skolan. Var där runt klockan 9 och gick inte därifrån förrens klockan 8. Dagen har innehållit dokumentär, skådespeleri, och regissering. Nu är det gjort, och det känns så skönt! Sen satt jag och Joel och la in alla scenerna jag har varit med i som jag nu sitter med på datorn. Skit roliga, ska försöka lägga upp dem ifall jag får tillstånd från de andra som är med. Såvida jag inte hittar någon annan uploader, ska se!

Ikväll har jag och John varit ute och käkat med Bieber och såklart respektive till denna man, Linda. Vi hamnade på en italiensk restaurang som hette Mammas som faktiskt hade väldigt gott käk. Jag fick ner mig en vesuvio pizza. Jag beställde en stor. Den var inte stor. Dock var den snäppet tjockare än en svensk pizza, men inte mycket. Det var trevligt att få träffa dem igen innan dem åker hem i alla fall. Vi får se vi kanske träffas på Coogee imorgon ifall vädret tillåter. När vi lämnat av dem skulle John såklart visa mig en annan pub i närheten, men jag ägnade mig glatt åt hans roliga skämt samtidigt som han beställde två glas vin, jag iaktog bara.

Här är bilder för att bevisa att dem faktiskt var här, haha. En bild med Jennys kille, och en med mig utan honom. Kullberg skulle såklart varit med på bilden men han gick upp bara sekunder innan. Bilderna är tagna utanför deras hotel Marque vid Central Station.


RSS 2.0