snaaart

3 kvar. 3 ynka dagar kvar....

5

Hejhej, och förlåt för förmodligen genomtidernas sämsta blogg-uppdatering. Men vi har inte internet på dagarna längre, och har gått och lagt mig innan internet börjar fungera om vi inte kollat på fotboll och sovit länge, eller gått upp för att göra något och har typ inte suttit vid internet över huvudtaget.

Igår kom det hit en drös människor i alla fall som skulle hjälpa oss att fira midsommar tillsammans. Vi lagade mat och så till de första gästerna, vilket blev nypotatis, sallad, vitlöksbröd och någon kyckling som Amina i huset köpte till alla. Dock var väl inte allt så bra som det låter. Redan när jag vaknade kände jag att jag var öm i benen och sånt, men jag trodde det var träningsvärk från den långa rundan vi gick dagen innan. Men nejdå, tack gud, nu har jag blivit sjuk också. Kunde i alla fall inte vara ute igår utan att få ont i huvudet och var riktigt trött hela kvällen så jag sov nog cirka 5 timmar av festen, och gick sen upp för att kolla lite på brasilien portugal men somnade igen och vaknade nu klockan 10.30 av att världens bästa älskling väcker mig. Men har fortfarande lite ont i huvudet dock, jobbigt som fan, ingen aning om vad det är. Tydliga tecken på migrän eller? Så idag blir det i alla fall bara att städa huset och vila upp sig.

Och nuuu är det inte långt kvar tills min älskling kommer. 4 dagar tills hon åker, och 5 dagar tills hon står här och håller om miiiig... I detta nu sitter jag ute i tv-soffan och tittar på henne när hon sover där genom skype. Finaste hjärtat. Längtar så till vi ska få somna med varandra igen <3

Ska försöka bli bättre med att uppdatera i alla fall, och det kommer definitivt bli bättre när älskling är här, har en känsla av att hon kommer dra mig i håret då och få mig att förstå att människor där hemma vill veta vad som händer. Men vi hörs snart igen då.

5


snart snart snart




Det är åtta dagar kvar tills mitt flyg går. Att tänka "åtta dagar" gör att det vrider sig i hela magen. Jag mår illa av nervositet och samtidigt är det en sådan sjuk längtan och lyckorus som går genom kroppen.
 
det som jag är så sjukt nervös över är hur i hela fridens namn ska JAG, Julia Felicia Jonasdotter Haraldson, klara av att hålla koll på pass, biljett, plånbok OCH mobil utan att ha en Rebecka bredvid mig så jag kan säga "Åh nej, min mobil, ring den, ring den, den är borta" för att sedan hitta den gömd i min innerficka i jackan.  
Jag är världens slarvmaja och jag står för det, och om jag klarar denna resan till Filip utan att bli av med något så ska jag fantamig ge mig en riktigt stor belöning!!

Som sagt, åtta dagar, smaka på ordet..... det är så-jävla-nära-nu!
(lovar att jag ska pussa på honom lite från er när jag är klar med mina)

för bra för att vara sant


Usch vad trött jag är. Men tyckte ändå det var roligt att göra bilden, och det var sjukt gott också. Lägg märke till jordgubbarna också som dessert lite så sidan om.

Har märkt att det ända jag lägger upp nu för tiden är matbilder. Det är bara för att det är det ända jag fotar. Fotar så fort jag ser något ovanligt, och det är ovanligt att jag gör nyttig mat som detta. Haha. Men jag ska försööööka bli bättre på den fronten.

Har börjat skriva på min essay idag också. Ska skriva 1500 ord om en film tills på måndag. Annat än det har jag varit och köpt en tshirt idag också. Ska försöka fixa en bild på den.


spanien

Spaninen gör entré i VM då. Nu sitter vi bänkade här. 3 svenskar, 2 turkar, och en brasseknösse. Och såklart, får inte glömma, 3 stora kastruller med popcorn. Nu kör vi igång!



15:



femton dagar kvar sen ser det ut såhär på sydney flygplats och ingen i
hela världen kommer kunna vara lyckligare än mig

/Julia


13 juni, 18 månader


1 och ett halvt år älskling. Det är helt otroligt länge :* Kommer ihåg innan vi blev tillsammans när man hörde om alla de här långa förhållandena och man bara önska att man var en av dem. Nu är vi en av dem älskling.

Om bara 18 dagar för mig står du och pussar mig och vi kramas på Sydney airport. Okej att det har känts som så längesen, men när jag tänker tillbaka på det i alla fall var det precis vi grät och sa hejdå på Landvetter tillsammans. Eller så är det bara för att det är mitt starkaste minne jag har som gör att det känns som att det hände igår. Hemskt var det i alla fall.

Jag ska erkänna att jag har haft lite problem med detta brevet. Bara därför att min lilla älskling bestämt sig för att hon ska åka iväg och tävla med hästisen. Så mycket lättare det hade varit ifall du bara hade följt med till Tosselilla med tjejerna då :* Jaaaaa, helt rätt. Denna månaden ville jag att du skulle spendera dagen med Rebecka, din bästa kompis bara för att jag inte ville att du skulle vara själv på våran 1 och ett halvtårs dag juuu :( Men jag har pratat med henne, så kan du hade det varit bra ifall du kan höra av dig till henne och hämta det i alla fall. Eller ifall ni träffas ikväll så min önskan går i uppfyllelse...

Tack för ännu en månad, och allt av din tid som du väljer att tillbringa på din jobbiga pojkvän som bara åker iväg från dig sådär. Men snart ses vi igen.. Snart... Nemo Nisi Mors.


lördag

Ännu en dag här borta. Satt uppe till halv sju sju imorse för att kolla på en mycket händelserik match mellan Frankrike och Uruguay... trodde jag. Världens sämsta. Det ända som hände var ju efter 2 minuter sen hände i princip ingenting. Idag blir det två matcher till i alla fall, ska bli kul.

Under dagens gång har jag bara tagit det lugnt. Satt ute och solade i 1 timme tidigare och har märkt det nu att sålänge det inte blåser är det faktiskt fortfarande varmt här. Men vindarna är fruktansvärt kalla. Sen gick jag in och värmde sista biten på hallonpajen och mös till det framför fifa och sedan lite plugg. Bilden här nere beskriver det mesta.

Imorgon blir det skola med Stephen. Vi ska redigera sista biten på vårt mästerverk av Chinatown versionen vi elever spelade in för x antal månader sen. Roligt som fan.



vm

3 svenskar, en aussie och en fotbolls VM-invigning. Kan väl inte bli så mycket bättre. Nu sitter vi spända och väntar på första matchen som ska invigas med hallonpaj och chokladbollar från mästerbagaren Jacob. Dem har en fullscreens visning i darling harbour som vi egentligen skulle gå på med ett gäng killar från skolan. Men jag själv känner mig lite sjuk, lite grötig i halsen (mys). Så skönt att dem andra bestämde sig för att vara hemma istället. Joel är dock på inspelning på någon Thesis film i skolan, men han kommer sen också.

Min middag idag var inte att leka med heller. Någon form av grillstek, stekta potatisklyftor med efterlängtad bearnaise sås, och med vitlöksbröd såklart! Och tro det eller ej, med sallad som jag gjorde helt själv. Japp.



stek

Har införskaffat mig en alldeles egen stekpanna. Så nu jävlar ska det stekas här på 235 Addison Road så det står härliga tider!

köpenhamn-bangkok-sydney

21 dagar, jag är så nervös! Jag kan knappt tro det, jag ska få krama och pussa på min älskling om 21 dagar!! Det känns så sjukt bra!

"Looks like we made it
Look how far we've come my baby
We might took the long way
We knew we'd get there someday

They said, "I bet they'll never make it"
But just look at us holding on
We're still together still going strong

Ain't nothin' better
We beat the odds together
I'm glad we didn't listen
Look at what we would be missin'

I'm so glad we made it
Look how far we've come my baby...."

(Shania Twain - You're still the one)

sydney by night


Ännu en lugn dag. Fan, man får väl skärpa till sig känns det som. Av att vara igång så länge som man varit varje dag känns det konstigt att ha en extra ledig helgdag. Men det är skönt, sen kommer man tillbaka och tar skolan med storm förmodligen!

Idag har jag inte gjort mycket mer än fortsatt i after effects, lagat kokt lax och potatis igen precis som förra veckan. Fruktansvärt gott fortfarande, och varit med och lämnat en film vi hyrde på videobutiken precis upp för backen från vårt hus. Jag har sett film också ju! Panic Room, en David Fincher film, regissören som snart blir högaktuell med att regissera Hollywood's version på Män Som Hatar Kvinnor. Bra film får jag väl säga, hade sina spännande faser, men dock inte den bästa jag sett, och definitivt inte den bästa från honom.

Imorgon blir det skola igen och då blir det att återkomma till samma vanliga dagliga basis som förut. Sova, äta, plugga, äta, sova. Men det är ju därför jag är här, det är ju valet jag har gjort!

Förresten 23 ynkliga dagar tills Julia kommer hit nu, ni kan tro jag längtar efter henne...







söndag

Igår var vi på fest hos Hayley och Hayley igen, eller hur dem stavar det, där vi var på fest för någon månad sen typ också. Tema vitt. Var inte alldeles för mycket vitt dock. Men det var trevligt. Jarrod och Turk följde med oss också, blev en lyckad kväll får jag väl säga.

Idag har det varit ännu en slappedag. Man orkar inte direkt hitta på lycka mycket som man gjorde i början när man kom hit. Man har gjort det mesta "lätta" och det som är gratis. Men jag har i alla fall jobbat lite i After Effects på en energi boll till en av storysen jag kan tänka mig pitcha som jag berättade tidigare. Tanken är att i slutscenen ska huvudpersonen hålla fram handen och det ska komma fram en energi boll, som ska försvinna när han stänger handen. Typ. Ska försöka komprimera den och lägga upp den någon gång.

Imorgon ska vi till AFTRS. En annan filmskola här i stan som ska flytta / stänga eller något så man kan komma dit och se på filmer, kopiera från böcker osv. Vi ska ju skriva en uppsats om en australiensk film på 1500 ord till sista veckan på den här semestern, så det är väl lite i förberedan till det såklart. Men nu blir det sängen snart och lite mer pill i After Effects :D

Natti på er!


fredag

Tänkte sätta fredagsmys som rubrik igen, men då märkte jag att jag redan hade haft det 4-5 gånger. Dålig update de senaste dagarna, det kan jag hålla med om, och det ber jag om ursäkt för. Just nu sitter vi hela gänget och ska titta på film. Det var väl egentligen bara tänkt att det skulle vara vi svenskar, men turkar är inte sena på att se en film ifall det erbjuds heller märkte vi, så dem har ockuperat soffan.

Har börjat leta lite bilder och göra lite saker till en eventuell story jag kan pitcha i part two. Men vet inte, bara ett alternativ. Nu ska jag fortsätta se filmen i alla fall. Vi hörs senare. Här nere är en bild jag tog från färjan mellan fastlandet och taronga zoo som vi var på för några dagar sen.




taronga zoo

Dagen spenderades på Taronga Zoo. Idag ska jag låta bilderna tala för allt istället. Kommer komma in lite bildkommentarer och så dock, helt slipper ni inte mig.






Ni har aldrig sett något som sprang roligare än den lilla elefanten!







Uppenbarligen hade han någonting att skämmas för. Både kroppsspråket och svansen mellan bena är där.



Världens största ödla. Inte så stor.



Ey brorsan. Varför detta lömska leende?





Kärlek



Fyfan, för honom. Bild som tagen från filmen "Madagaskar"



"Fan vad vi har det bra älskling. Den här utsikten hittar du fan inte hemma i Sydeuropa"





1 juni

Yes älskling. Nu har jag varit lika bra som dig! Kommer med fler bilder sen. Vi ska äta kladdkaka och lite annat tisdagsmys nu. Lägger upp en drös bilder från dagen innan jag somnar, det lovar jag!



RSS 2.0