hoppsan sa

Här är man visst med i tidningen utan att man vet om det. Och ingen hemifrån har sagt något? FY! Skämt och sido, men ta en titt!

http://www.ystadsallehanda.se/article/20100315/YSTAD/703159807

raquels avskedsfest

Andra gången på Side Bar. Idag även en onsdag som förra gången vilket betyder att bandet som var där sist var där även idag. Väldigt trevlig, men det blev bara en cider i hennes ära sen stack i alla fall jag hem med tanke på att det är tidig skola imorgon.

Tidigare idag var vi och filmade lite på en av dokumentärerna jag är med i, den jag är sound recordist på. Dokumentären går ut på att vi ska se Epiphany som är regissör göra danslektioner med sin mormor och sen en speciell lördag så ska dem samla hela släkten på ett kalas och då ska vi komma in där som en överraskning med kamera och ljudkit och så ska hon göra dansuppträdandet. Ska bli sjukt roligt att se allas reaktioner! Idag spelade vi inte lite intervjuer med hur hon kände nu före det hade hänt så att säga.

Imorgon ska jag regissera min scen som jag skrivit. Ska bli kul att se hur det blir och förhoppningsvis så får jag väl in den på datorn sen så jag kan ha och kolla på och jämföra med före och efter ;-) Haha.

Här nedan följer lite bilder från kvällens avskedsfest. Vi hörs!


första crewmötet

Skolan idag har väl varit helt okej. Kom först dit klockan ett och landade på ett möte inför den kommande produktionen Cha Cha Cha vi ska göra. Var intressant och man började genast känna sig mer delaktig och förstå att det snart är på gång. Efter det hade vi Screen Studies där Leslie pratade mer eller mindre i 3 timmar om lite tankar en editor har och hur man kan "editera" genom kamerarörelser och sånt. Faktiskt intressant. Efter det så hade vi vår casting, och det var sjukt roligt att vara med på det. Det var jag, regissören, produktions ledaren och producenten som satt och kollade. Jag hann dock bara med ett par innan jag var tvungen att sticka. Roligt att ha fått den erfarenheten hur mer eller mindre en sån går till också!

När vi kom hem lagade jag mat till mig och Joel. Blev klassikern kyckling med currysås och ris som såklart smakar mer än väl när pappaFilip har haft ett finger i det. Hehe. Nu sitter jag och kollar på Avatar för typ 4e gången. Har även kommit på vad jag ska regissera på torsdag. Ska bli sjukt roligt, ska sätta mig imorgon när jag kommer hem efter skolan och skriva manuset! Nu väntar sängen och lite kvällsträning.


olycksdag

Har haft en minst sagt besvärlig dag. Började med att jag försov mig 15minuter. 15 minuter, ni hörde rätt, men vilket gjorde att jag var tvungen att stressa som fan. Sen cyklade jag in till skolan. Eller ja cyklade och cyklade, jag kunde bara cykla halva vägen med tanke på att min cykel inte fungerar i uppförsbacke! Väl i skolan gick det bra, tills efter lunch då vi skulle ha Meet The Filmmaker. Trofan vi ska samla halva skolan i ett rum mindre än jag vettefan för att lyssna på 2 stycken killar då. Det blev fruktansvärt varmt och folk minst sagt jobbade sig igenom lektionen. Efter det så gick jag till cykel workshopen nära skolan, för det var därför jag tog med den. ÄNTLIGEN skulle min cykel bli fixad. Jag blir instruerad om hur man gör, skruvar av hjulet och kommer in med det till han som skulle visa mig. Han ger mig ett verktyg och säger jag ska göra det själv. Jag försöker. Jag går tillbaka, det var fel verktyg. Nu visar det sig att dem inte ens har verktyget jag behöver. Så jag får skruva på hjulet igen och bege mig mot Newtown, ungefär 20 minuters cykling, såvida det inte var uppförsbacke såklart. Jag ser cykelaffären, såklart är den stäng vad trodde ni? Blir så fruktansvärt arg, jag är trött, hungrig och vet om att när jag kommer hem måste jag städa och tvätta, och efter det plugga. Men det ska bli fruktansvärt gott med mat när jag kommer hem dock! Trodde jag.... När jag kommer hem och öppnar paketen märker jag till min förvåning att jag har köpt kycklingfärs och inte blandfärs. HURRA!!! Det blev pasta. Fan alltså.

Men nu har jag i alla fall fått ätit, städat och tvättat. Så nu är det bara pluggandet och sängen kvar, känns skönt! Imorgon är det första filmmötet vi har angående drama filmerna vi ska spela in om några veckor. Sen efter det ska jag kolla på castingen vi ska göra. Med andra ord en drös skådespelare ska komma till skolan och vår regissör ska välja ut vilka av de 2-3 som ska vara med i filmen. Sjukt fräckt. Även ifall det bara är skolprojekt så ser jag det som sjukt bra erfarenhet att ha bevittnat, som allting annat. Nej ett långt inlägg, och här kommer en bild som inte har med något att göra. Ha det bra!


lång vecka

Precis satt mig ner efter denna oerhört långa helg. Har som sagt jobbat med kamera i skolan hela veckan, men det har dock varit väldigt roligt, men nu är man fruktansvärt trött och vill i princip bara sova. Orkade inte ens göra mat idag så blev bara lite mackor och frukt.

Sitter just nu och lyssnar på alla skratt ifrån köket. Jättemycket folk som brassarna lockat hit för den ena snart ska dra så dem ska säga hejdå. Dock samtidigt som jag ligger i sängen och försöker komma på någon idé till min scen jag ska regissera på torsdag. Scenen ska handla om 2 människor, efter ett tag kommer en tredje människa in, och en av de första försvinner, mer eller mindre. Men det är klurigt, så vida man vill ha något roligt också som jag letar efter! Lämnar över här för dagen, blev ett tråkigt inlägg. Men ännu en gång så vet ni om att jag lever. Nu blir det omedelbart sängdags.

cinematographer workshop

Lördag idag alltså. Men det firade vi med att vara i skolan hela dagen. Vi har haft cinematographer workshop. Som med andra ord handlar om fotograferingen i filmen, ljussättning, kameravinkel, klappan osv osv. Jag "jobbade" som Clapper Loader så fick ladda filmen i bagen nu för första gången. Sjukt roligt och känns riktigt skönt att ha gjort det nu med tanke på att jag ska göra det på en av filmerna vi ska spela in nu i part ett.

Ikväll har jag varit och handlat med Joel och nu ska vi sätta oss ner, spela lite Fifa och ta det lugnt. Det behövs sånna helger för att spara pengar, men sen av anledningen att vi har skola imorgon klockan 10 så är det faktiskt smart. Jacob och Henrik är dock ute och avskedsfestar med en av brassarna som åker nästa helg.

Här är en bild som togs idag under workshopen. Jag var Clapper Loader och still photographer. Så jag ska ta med mig denna bilden imorgon och visa. Där är vår ljussättning i alla fall, och de olika bokstäverna är ifrån var vi tog ljustester ifrån.


väldigt lugnt

Sitter hemma och fixar lite med musik som jag vill lära mig spela på gitarr om vi ska inhandla en sådan. Har hittat en för 40 dollar på Gumtree, vilket är typ 275 svenska kronor, skit billigt. Och jag vill bara ha något som det kommer ljud ifrån ju. Jag har även lagt upp budgeten och då räknat ut att jag har 100 dollar i veckan att leva på, då inklusive mat. Och 50 dollar har jag bevisat att jag klarar mig på när jag köper mat för en vecka, så de 40 dollarna är nog okej att slösa på den en vecka i alla fall, sen har man ju den...

Vi gör ingenting idag alltså, denna fredag. Detta med anledning att vi ska till skolan imorgon och ha cinematography elective från 10-5, så även på Söndag. Så det blir mycket skola denna veckan. Ska även försöka fixa så jag kan vara ledig på onsdag och se ifall Martin, Jenny och Kullberg vill hitta på något igen inne i stan innan dem åker hem på lördag.

Nu ska jag träna lite innan jag ska prata med Juliafisen på Skype och sedan somna in i min ikea säng. Ha det!


trevlig kväll

Klockan 2 skådespelade jag i två olika projekt som olika elever hade via directing assessmenten. Sammanlagt har jag nu gjort 3 olika scener, och i alla har min "flickvän" varit RIKTIGT arg på mig. Förstår inte? Men det har varit skit roligt, och jag måste säga att det är riktigt roligt att skådespela.

Ikväll var Martin, Kullberg och Jenny med respektive på skolan på ett besök. Riktigt härligt att få träffa dem igen och dem verkade tycka om skolan. Efter det åt vi på thai restaurang tills alla var tvungna att gå runt 21.30 tiden. John frågade mig om jag ville sitta kvar under tiden notan skulle bli betald. Nu 3.5 timmar senare är jag hemma. Det är något med tidsuppskattning och australienare som inte går ihop, jag kan dock inte säga vad. Vi satt och drack lite australienskt vin som han bjöd alla på, sen slutade det med att vi satte oss på en pub. Som tur är har jag inte lektion förrens halv 6 på kvällen imorgon!

På tal om skolan. Jag ska vara clapper loader i en major drama film, och scripta i en annan. Sen kommer jag vara producent och editor i en dokumentär, och sound recordist / designer i en annan. Detta passerar mig såklart PERFEKT med tanke på att det är en av varje roll och jag kommer få sjukt mycket erfarenhet. Hur som helst behöver jag lite sömn. Vi hörs defenitivt imorgon... Natti!


13mm

Ja som ni tidigare kanske har läst. Nu har jag gjort det. Under protest från många, även mig själv, men det slutade som det gjorde ändå. Och som jag skrev, jag är sjukt nöjd. Känns så jäkla skönt. Och med tanke på att jag har klagat på att mitt långa gamla hår blev svettigt här nere så jag inte kunde göra vid det, blev detta bara ännu bättre när jag slipper tänka på det överhuvudtaget. Jag hoppas inte det blir en chock så någon där hemma svimmar eller något.

En annan bra sak, sjukt rolig, är att när jag satt där och blev klippt sa frisören att han köpte en trimmer för några dagar sedan för typ 400kr på K-Mart som ligger i närheten. Den var tydligen lite för trög, och tog för lång tid vilket kunde riskeras i att han inte kunde hålla sig inom 30min tidsramen alla frisörer verkar ha. Så jag fick den med mig :D Med 10 stycken munstycken från 3mm - 30mm. Så nu kan jag göra detta gratis om jag vill fortsätta ha det så här, och där med spara ytterligare pengar, kanon! Nu väntar sängen, lång dag i skolan imorgon. Ciao.


det som inte kunde hända, har hänt


Min image har länge länge varit mitt blonda hår, nu kommer det inte längre vara så. Jag stormtrivs hur som helst, och det är fruktansvärt skönt! Tack till er som stöttat, och förlåt till er som inte visste någonting (det är inte skinhead kort i alla fall).

surfning på bondi

Sjukt roligt. Och så finns det australienare som bott här i hela sitt liv på skolan som aldrig ens har prövat det? Hade man haft mer tid så hade jag HELT klart köpt en bräda mot min karriär till professionell, hehe. Vi började med lite uppvärmning, hur man ska göra, stå, säkerhetsregler och så vidare. Det gick faktiskt bra, jag lyckades stå upp en hel del även ifall vi höll oss till "barnsvallet" närmare kanten än till dem stora vågorna som faktiskt rådde där idag. Har till och med lyckats bli fångad på bild vilket ni kan se här nere efter inlägget! Någonting som definitivt ska göras om, och hittar man en billig kanske det till och med är billigare att köpa en begagnad sån här bräda? Vi använde oss av en mjuk, eller ja, inte hård plast eller vad man säger. Vi får se vad som händer.

I skolan hade vi 16mm film och vi fick lära oss en hel del om kameravinklar, hur man framea, och lite skillnader mellan ögat och kameran. Sjukt intressant, ganska uppenbara saker och som dock gåtts igenom tidigare, men det är bra med repetition ifall man vill lära sig någonting. Efter skolan hann jag även inom cykelaffären här nere och fick nu svar på vad mitt problem var. Mellan kugghjulen och ramen var där inget mellanrum, så när man skruvade fast hjulet så spände man åt skruven som då tog åt på kugghjulet, vilket gjorde att man inte kunde trampa. Sjukt bra!!! Så nu får jag vänta till på måndag, gå till den där gratis workshopen jag aldrig gick på denna veckan för Sadi sa han kunde fixa det, och där få det fixat. Livet leker, helt underbart.


bättre sent än aldrig

Äntligen! För ungefär 9 månader sedan köpte jag en bok. En bok på engelska. Detta gjorde jag direkt efter jag fått reda på skolan här i Australien och ville genast lära mig prata det. Idag (20.43 australiensk tid) läste jag ut den. Bara 9 månader senare. Boken var Harry Potter and the Deathly Hallows, den sista i den sjukt spännande serien. Och denna boken var ju utan att överdriva den bästa med tanke på att man verkligen får reda på ALLT. Allting som funnits med i de tidigare böckerna får sin förklaring nu, sjukt bra. Boken har även varit med om en hel del nu. Jag minns första gången jag öppnade den i en park i väntan på Julia den dagen i Juni. Jag minns när jag låg i solstolen i Tunisien i 45 graders sol. Och jag minns idag, en dag hemma efter skolan i Australien. Den har fått vara med om en del, 3 olika länder har inte alla böcker. Nu kan jag äntligen börja läsa Snabba Cash också som jag velat så länge!

Idag var jag i skolan och hade möte med en filmskapare lektionen. Innan det skulle jag ju fixa min cykel fast det blev inte av för att dem inte hade tid så sitter just nu och väntar på Sadi som ska komma hem med verktyg till mig, och sitter samtidigt och kollar på Joel och Henrik ta sig an ännu en match på xboxet, i syfte att kunna skryta om vem som är mästaren här i huset. Spännande! Imorgon ska vi upp tidigt och lära oss surfa på Bondi Beach, ser fram emot det som fan. Ha en bra dag alla.


togaparty

Igår hamnade vi på fest hos dem tjejerna jag skrivit om tidigare killarna träffat här nere när dem var ute och festade i stan. Dem hade någon form av utklädnadsfest där alla skulle klä ut sig i ett lakan, för att efterlikna jesus eller något? Forna grekerna åtminstone. Var kul att träffa lite nya människor också. Kom bra överrens med en homosexuell kille som tyckte det var sött med brytning. Jag backade undan sen. Han sa även att när han kom ut att han mamma sagt att han inte kunde vara bög, han kunde ju inte städa och var alldeles för skitig. Det var roligt.

Idag har det varit en väldigt ta det lugnt dag. Har varit hemma med Jacob medans Joel och Henrik varit inne i stan och glidit runder. Vi hamnade framför vårt xbox och fifa. Fick även syn på Harry Potter boken jag haft i ett halvår jag inte orkat läsa ut. Så har läst 50 sidor i den idag också. Helt otroligt, jag slutade när det var sjukt spännande när vi flög hit. Ska ta upp den innan jag somnar igen. Imorgon ska jag till en verkstad och fixa min cykel innan skolan börjar, så jag kan börja använda den också. Godnatt på er!


Bild från ikväll. Människor kom inrusandes till mig och sa att himmelen brann. Det kanske inte ser lika coolt ut här, men det var sjukt.

dag två på denna helg avklarad

Helt underbart skönt var det idag på stranden. Vi kom dit runt halv 2, 2. Tog då först vars ett mål på Mc Donalds innan vi hoppade i vattnet. Dock var det lite kallare än sist och vågorna var inte så jättestora idag så det var faktiskt inte lika roligt i vattnet, men sjukt skönt att det fortfarande är varmt, och för varmt för att bara ligga på stranden utan att bada.

Påväg hem så gick vi och storhandlade, så nu har jag kvällsmat för 1.5 vecka i alla fall. blev mat för cirka 350kr. Kanske är dyrare än vad det bör ligga på, men då är det ju frukost och allting, och BRA mat. Köttfärs, kycklingfiléer och kycklingvingar och sånt. Inte bara nudlar och ägg (host).

Ikväll lagade jag köttbullar och stuvade makaroner, måste vara en av de bästa måltiderna jag gjort. Sjukt god blandning, faktiskt. Gjorde mer köttbullar än vad jag behövde så nu har jag till imorgon också, perfekt. Nu blir det till att avnjuta denna lördagskväll bäst det går. Ha det bra!


strandväder

Idag sticker jag och grabbarna till Coogee Beach, ska bli sjukt härligt att bada och svalka av sig igen!! Vi hörs ikväll.


fredagsmys igen

Världens roligaste workshop idag i skolan. Vi fick varsin roll och skulle sedan spela in en scen när en polisman förhörde en kille. Jag var camera grip, så fick bara köra dollyn men i alla fall. Sen satte jag mig resten av tiden till att ladda lite 16mm film för att refresha det minnet om hur man gjorde det. Riktigt roligt. Efter det så skulle de som vann från pitchen hålla den igen för hela skolan. Sen fick vi välja vilken roll vi ville ha, och i vilken film vi ville medverka i. Jag valde Cha Cha Cha som en rysska ska regissera med tanke på att jag ville göra den filmen själv också. Jag valde First Assistant Director som första val, Camera Operator som andra, och Director of Photography som 3e. Hoppas verkligen på en First AD roll.

Ikväll har vi inte gjort något speciellt. Brasilianskorna hade några kompisar här som dem bjöd på mat så spelade lite xbox mot dem, bland annat fifa och buzz scene it! som är ett filmquiz spel. Han jag mötte i fifa var värdelös. Men det är jag med. Imorgon blir det åka in till stan och kolla lite kläder och kanske en väska till Sadi. Sen handla mat för resten av veckan. Det brukar jag göra på lördag / söndag. Nu blir det sängen och nästsista vintergatan avsnittet!! Godnatt alla.

Saknar dig Julia älskling...


oerhörd lättnad

Pitchen på dokumentärklassen gick faktiskt bättre än vad jag förväntat mig. Lärarna verkade intresserade och trodde på det i alla fall. Efter att ha varit på en form av gaykarnival för någon vecka sedan fick jag idéen att göra en dokumentär om transvestiter. Så jag pitchade om det, hur dem tar ställning till allt, eventuell familj, vänner. Googlar du på transvestit och Sydney är majoriteten av resultaten du får upp kriminellt, och inte som dem orsakat, utan som dem varit offer i, det är mord, misshandel, hets mot folkgrupp med mera. Så om nu läraren väljer mig är min uppgift bara att hitta en sådan här transvestit, eller crossdresser. Känns OERHÖRT skönt att ha det gjort.

Efter den lektionen hade vi directing och nu börjar vi beta av våra assessments där också. Vi ska skriva en scen på runt 1-2 sida, vilket motsvarar ungefär 1-2 minuter. I scenen ska där vara 2 personer, och efter ett tag kommer där in en tredje, och då försvinner någon av de första. Detta för att skådespelarna ska kunna ändra på vad de håller på med. Jag får göra några ändringar i min scen som jag tänkte på med ett korttrick men jag har 2 veckor på mig så det ska nog gå bra. Som jag sa skådespelade jag även och det är faktiskt förvånadsvärt roligt alltså :p Jag var en kille som varit otrogen mot en tjej, som i sin tur var otrogen mot sin man med mig. Klyddigt men det var roligt. Hon var jättearg på mig och jag försökte lugna ner henne.

Sånt här är liksom inte skola för mig. Jag minns inte att det var så här roligt att gå i skolan? Även ifall jag klart hade kul, men detta är underbart. Påminner mig gång på gång hur mycket jag vet att jag har hamnat rätt.


min ny hojj

Vaknade tidigt imorse och gick upp för att plugga på min pitch och prata med Julia älskling. När vi precis lagt på så frågade Joel mig om jag ville följa med på en auktion i närheten av skolan och jag följde med. Väl där var där en hel del olika roliga saker. Och jag hittade en cykel, så nu är jag en stolt ägare. Fick betala ungefär 600-700kr för den men å andra sidan är det typ den ända billiga cykeln som är nåtsånär jag har sett. Om 1.5 månad så har vi tjänat in dem pengarna genom att cykla istället för att ta bussen ändå så vi kommer tjäna hur mycket som helst på det. Plus att man kan ha den när man ska handla något litet, perfekt. En dålig sak var dock att bakhjulet inte var spänt på ena sidan så när jag stod stilla och skulle börja tog hjulet i ramen så den bromsade den totalt. Men förväntade mig inte att den skulle vara perfekt, men kunde väl hoppas på tur i alla fall! Så på måndag ska jag på någon gratis cykel workshop nära skolan också och lämna in den så jag får fixat det.

Idag har även killarna köpt xbox. Det har varit mycket utgifter med cykeln och även betalat hyran så kände inte direkt för att slösa pengar idag, men vi får se. Jag ska lägga upp min budget och se hur mycket jag kan leva för per vecka om jag också köper mig in på xboxet.

Nu ska jag fortsätta på min dokumentärpitch. Imorgon ska jag göra den, och även skådespela i Italienarens scen. Ska bli roligt, haha!


assessment done

Idag ÄNTLIGEN blev jag klart med möget och kan nu lägga det på hyllan. Slideshowen är färdig och klar. Storyn på den var att två killar, från olika destinationer, gick in på en pub och sätter sig på varsin stol. De kollar runt och får till sin förvåning syn på en 10 dollars sedel. De kastar sig mot den och gör allt för att få tag i den. De båda två håller i den, kollar in mot baren, och delar till slut på den med varsin öl. Budskapet med den var att visa att två människor som inte har någon koppling från förr lätt kan dela på saker och ting som jämlika. We are the world, we are the children.


Nu ska jag sätta mig och fila på min dokumentär pitch. Bara två dagar till. Sen väntar freedom.

jävla slideshow

Idag har jag sprungit runder som en fisk överallt. Gick upp tidigt imorgon för att hämta filmen på Metro som vi skulle framkalla, det var 100% den var klar. Kom dit. Den var där! YES! Oframkallad! Dem kunde inte göra det längre. Vi vill ha den till en slidefilm fortfarande, inte framkallad till bilder så det är lite problematiskt.

Jag tog bussen in mot skolan, förbi den, och hoppade av för att gå till ett ställe som hette The Lab där dem framkallar sådana här bilder fortfarande. Det gick hur bra som helst, och väl där hittade jag några polare från skolan som körde mig tillbaka sen. 2 timmar senare går jag dit igen för att hämta bilderna. 7 stycken är bra. 3 stycken är svarta, av de 10 vi skulle ha. Katastrof. Så imorgon får vi fotografera om allting. Men det kommer ju dock gå snabbt nu när vi vet hur allting ska vara.

Filippo, en italienare från skolan, frågade mig även idag ifall jag kunde skådespela i hans directing assessment, och jag sa såklart ja. Ska bli kul som fan. Vår uppgift är att skriva en scen på 1-2 minuter som handlar om 2 personer, och där en 3e kommer in och ändrar situationen, slår ut en annan av dem. Typ. Detta är för att göra en övning där skådespelarna ska kunna ändra på någonting de håller på med.

2 bilder från slideshowen som jag tog med min kamera, så det är inte rätt men för att visa:


husmöte

Mellan 19.30 och 20.00 och frammåt. Nu händer det.

marília 24 år

Igår hade vi då födelsedagsfest här hemma för en av de brasilianska tjejorna Marília. Festen började väl bra. Vi var tidigare och fotografera vår slideshow och kom sedan till festen lite senare i hopp om att få någon mat från bbq cateringen som dem beställt. Ingen kom. Ingen mat. Det blev några kex med nutella på den dagen istället. Väldigt dåligt.

Samma DJ som förra gången, och denna gången var där även några nya killar vi inte sett tidigare som hade med sig massor av olika instrument så det blev en hel del timmars sådan underhållning. Allting var trevligt, det minglades och skrattades. Men så plötsligt ballar allting ut. Cateringen killen kommer tillbaka, runt 12 på natten. Han sätter upp sin bbq inne i garaget. Och det är ju rent idiotiskt att grilla något över tak, det är väl bara logiskt. Men han skulle och det kvittade hur mycket vi sa åt honom, han blev argare och argare (kan sätta en del på att han var pårökt på annat än röken från köttet han grillade). Det värsta av allt var att tjejerna som hade festen hade stuckit vidare. Så där stod vi, 4 svenskar, 1 polack och 1 turk. Helt plötsligt var det vi som var ansvariga för den här festen det bara kommit fler och fler till. Idiotiskt. Vi ringde tjejerna sammanlagt 15 gånger, sen blev det att Sadi ringde ägaren så han fick komma dit. Jag var inne på mitt rum men vet inte om det var det som var faktorn att alla stack. Nu står det i alla fall att dem som var ansvariga för festen kommer få lämna huset inom 3 dagar på tavlan vi har i köket. Jag har sagt det tidigare, vi är som en dokusåpa. Vi är en härlig blandning människor, och nu har vi fått in ett öråd också. Fantastiskt.


swedish meatballs

Tänkte sammanfatta veckan som gått lite.

v10
Måndag:
Träna träna träna för pitchning
Tisdag:
Pitchning

Onsdag
Bara ta det lugnt, handlade lite mat efter 16mm film lektionen i skolan

Torsdag
Spelade in en rolig sak i skolan. Vår lärare frågade oss en och en framför en kamera då hon ville vi skulle berätta om ett tillfälle vi blev kära. Det var mycket roligt att se alla reaktioner. Jag visste dock att det skulle visas för alla så jag tog tillfället i akt att skoja till det. På kvällen var jag och Joel iväg hos några killar han eventuellt skulle göra dokumentär om. Det var VÄRLDENS jävla ruckel, 13 personer bodde där och dem hade förmodligen inte städat på de 4 åren de bott där. Det kommer komma bilder på det.

Fredag
Workshop i skolan. Var och köpte en kamera med Jakob som skulle vara till han och Henrik.

Lördag
15 månader med hjärtat <3. Fotografera slideshow projektet. Efter det var det födelsedagskalas, som dock flippade ut totalt.

Söndag
Hemma ta det lugnt dag. Tvätta massor av kläder, städa på rummet, gå och handla mat med Sadi. När vi kom hem gjorde jag himmelska köttbullar. Första köttbullarna jag gjort som inte heter Mamma scans. Gjordes helt från grunden! (okejdå, köttet var malt och så)

utdrag från breven

Hej!

Om två minuter, svensk tid, så avslutar vi min och filips 15 månaders dag.
Något som jag alltid har uppskattat med mitt och Filips förhållande är att vi alltid har gjort våra månadsdagar till något speciellt. Våra månadsdagar har alltid varit dagar med extra mys, härliga utflykter, osv. Att vi inte skulle få fira våra månads dagar på 10 månader kändes sjukt jobbigt för mig, därför är jag så himla glad för att Filip har gjort dem här breven till mig. (Undrar hur jag någonsin ska kunna gottgöra honom?)
Jag har längtat så enormt mycket efter brevet idag! Det är så mysigt att sätta sig ner, öppna brevet och bara läsa om våra minnen, våra framtidsplaner och andra stora kärleksförklaringar.

Tänkte visa er två utdrag från breven som jag fått än så länge:
13 februari
"... Du vet om att det inte var meningen att lämna dig från början. Jag vill bara leva upp till båda mina drömmar. Den första att bli något inom film eller åtminstonde lyckas med en så pass karriär att jag klarar mig att försörja mig på det. Och samtidigt uppfylla min andra dröm, hitta kvinnan i mitt liv och leva det livet tillsammans med henne som bara existerar i drömmar och som alla människor på den här jorden vill leva i... Min dröm har gått i uppfyllelse. Jag hittade dig Julia Felicia Jonasdotter Haraldson. Den finaste och bästa skatten av dem alla i denna galax...
... Jag älskar dig Julia, och du vet vad vi säger, tills döden och efter det."


13 mars
"... Sitter och tänker på hur vi blir när vi blir stora, hur våra eventuella barn ser ut, vårt underbart stora hus med enorm trädgård som 3 skötare springer runt dagligen och fixar till. Hela min kropp, min själ, ja allt fylls av lycka och jag längtar något sjukt tills vi verkligen står där den dagen. Hand i hand redo att bekämpa alla problem vi kommer stöta på genom vår långa resa...
... Aldrig en sekund att jag har ångest för att klockan tickar, mitt liv är ju precis som jag vill, jag har hittat min prinsessa. Jag älskar dig."


Trots att jag bara är sjutton ynkliga år så känns det helt rätt i hela kroppen när jag säger att jag har verkligen hittat min soulmate, min framtid och min bästa vän. Det finns ingen annan som jag vill dela mitt liv med. Aldrig.




/Julia


13 mars, 15 månader


...ja juste ja, det är ju månadsdag med älskade Julia fisen!!
En månad har passerat älskling. Men det har ju ändå gått rätt så snabbt. Som tur är har vi ju Skype att hålla kontakten med och så. Det känns tur att vi har något sånt så man i alla fall känner att du är här i närheten varje dag på något sätt.

Har du nu lärt dig förra brevet innan och utantill eller? Så du börjar bli reda för nästa? Men jag ska dryga på det en liten liten stund till. För er som inte vet så är det klart att Julia kommer hit nu någon gång mellan Juli och Augusti, och det ska bli så fruktansvärt härligt. Dock vet vi inte riktigt hur vi ska göra med boende än men det kommer vi väl ha bestämt snart. Vi har här på Addison Rd där jag bor nu som ett alternativ, men förmodligen vårt bästa alternativ är huset som hennes mammas kompis har här med pool nere vid stranden. Allting hänger på att jag kan ta mig till skolan därifrån bara och att vi kan just dem veckorna hon kommer såklart!

Okejdå här kommer det. Ska allvarligt säga att jag har varit sjukt orolig för denna platsen. Med tanke på de diskussioner om konkurs vi har haft tillsammans. Ja just det, helt rätt. Denna månaden ska du hämta ditt brev på Hildurs livs. Jag har tyvärr ingen koll på öppettider men hon har lovat mig att hon har öppet idag i alla fall. Har hon glömt bort det så säg att du vill ha brevet som ligger i det hemliga facket i kassan och att du är Julia som har haft jobbsökar lappen uppe på hennes anslagstavla. Nu är det bara 1 månad kvar till nästa, längtar redan på att få höra din reaktion från det. Älskar dig Julia.

fredagsmys

Om Mr Bean hade varit en avatar, så hade han med all säkerhet sett ut så här. Bästa gruppen på facebook förmodligen.


Idag har dem andra i huset hyrt en film, District 9. Dock såg jag den på planet och hade sett den en gång innan, men får väl slå mig ner och kolla på den också. Imorgon är det fest i huset igen, senaste gången var ju Brazilian bbq festen som ni säkert minns. Imorgon fyller Marilia år, en av brassarna. Imorgon är det också månadsdag med älskling, vet alla vad det betyder?...

Filip Iversen, Cha Cha Cha

Hej alla! Idag har vi inte gjort något speciellt, blev ingen slideshow, blir i helgen istället så ni får vänta med bilder tills dess. Nu ska jag sätta mig och skriva ner pitchen här, och förlåt om det är tråkig läsning, men ni behöver inte läsa det om ni inte vill, den är ganska lång med tanke på att vi skulle hålla på 4-5 minuter. Håll i er, vi hörs imorgon!

"Hi everyone, my name is Filip Iversen and I'm going to pitch a story called Cha Cha Cha written by Ko Eto that I would gladly end up as a director with.

The story is about Miho who is preparing a birthday party for her husband together with their daughter Asuka. Hiro, the dad is comming home earlier from work then he thought and happens to see the preparing. He decides to leave immediately in order to not destroy the surprise. He's going for a long walk through the town and appears to met some of his friends outside a pub. After a long discussion he follows them in there, and Miho and the daughter catches the sight of him there and in order of that she decides to cancel the surprise party.

I've chosed to wanna direct this story because I feel very comfortable with this kind of movies, and my instinct says that I can get the result to another height than another person would because of my experience of their feelings. It actually describes Sweden very well; fear, anxiety, anger, meshed with the love to your family.

It's a very realistic movie, at least for me, and it's definetely a drama. A movie that I would gladly recommend for everyone because it got one clear message, "the family is the most important thing we have and we have to take care about it, but at the same time be able to live our life as humans." And with that I mean to give some time for yourself and to spend som qualitytime with persons outside your family. We got that represented from two different angles here. We got it from Hiro who is coming home and happens to see the preparing, but leaves quickly, the last thing he wants is to destroy his wonderful wifes surprise. He comes to a pub during his walk and mets some of his friends that wants him to go in for a drink with them as I said earlier. He says no and tries to clarify that he has to be home in town. Unfortunately the friends comes up with the argument "c'mon mate, you got plenty of time", and then it's just so human to say "okay then", and so he does.

We also got it represented from Miho that we can see from her behaviors. She is feeling betrayed, passed by her back, her lovely husband have been cheated on her. And not only on her, even their lovely daughter by lying about that he was going to work late but "in fact" just wanted time to "party" with his friends. At least that's what it seems to her.

And this is EXACTLY what we call life is all about. It's about creating faith and trust for eachother, and as in Hiro's angle here, be able to be there for her friends at the same time. One task god one day gave us when he created us is just to keep a good balance between this.

No one of them says anything to eachother and no one dares to say that the have whitnessed something they weren't supposed to see. And this might be a lesson for them in the future. Cause if someone just had admit or spoked to the other about what they saw the problem would be solved much earlier. Honesty is always the best.

This is a fiction movie that is supposed to be set in the past, and I'll show this by using modern techniques, but playing with the colors on the frames to make it look a bit like old-fashioned. This is because I think these kinds of movies describes something to us, and we will look at it in a narrative way as it describes something from the past, in other words some situation that already have occured and not maybe will. We have been learning from peoples mistakes for thousand of years, so why not continue now? I will show you some pictures to clarify what I mean about the colors:


As actors I havn't actually thought of any particular. The only thing that matters, and that's really important is that it's not any particular famous peoples who'll act. This is because I want the audience to feel that this can actually happen to anyone and not only to famous peoples who stands in a role over humanity. We might win more audience with famous actors, because of their fans and stuff like that, but we wont get anything other important out of it, and the message that I want to give wont be reached in the way I want it to be.

If we succeed doing this movie I think the audience will leave and hopefully react different in this kind of situations. Don't get through your days with just impulsive decisions. Plan your days to reach the best success.

My name is Filip Iversen, thank you for listening to me."

onsdag

16mm film i skolan idag. Vi har en helt otroligt bra, norsk och rolig kille som heter Gerreth Tillson som enligt rykten är väldigt lik Harry Osbourne i Spiderman filmerna. Förra veckan lärde jag mig som sagt att ladda 16mm film, idag var jag med 3 andra killar och byggde ihop och plockade isär en kamera istället. Det är sjukt roligt, om inte det bästa, så ett av favoritämnena i alla fall!

Just nu sitter jag och Jacob och skissar på lite olika idéer om slideshow presentationen vi ska ha klart till tisdag. Det slutar nog med att vi ska göra en liten scen med 2 personer som går in på en pub, hittar en 10 dollar sedel, de håller i den båda två samtidigt, och det slutar med att dem delar på en öl med den. Med detta vill vi visa att det spelar ingen roll vilken bakgrund/kultur/berättelse någon av dem har, man kan ändå dela på saker och ting som jämlika. Hoppas det går hem hos Leslie vår lärare också bara. Och imorgon ska vi fota det. Så det kommer förmodligen upp bilder då.

Ikväll väntar 8e avsnitt av Vid Vintergatans Slut, produktionen jag var med och jobbade lite på. Ni som läser bloggen som har lite yngre barn, hoppas verkligen ni ser på det, till och med jag som kan manuset tycker det är skit spännande nu!! Haha.

Ha en underbar fortsatt dag!


assessment considered done

Pitchad och klar. Det gick skitbra. Eller ja jag tappade aldrig av mig och pratade på som fan och fick allting sagt. Är det dåligt om en australienare säger att man pratar snabbt? Det är det va? Typ det dem är kända för själv, haha. Nej men han missade en sak för just då skrev han samtidigt och hann inte med sa han, så fick repetera det. Jag ska skriva upp pitchen här på bloggen någon dag också, förmodligen imorgon eller i övermorgon. Idag är jag värd lite vila med tanke på all den sliten och tiden jag lagt ner på det i veckan annars.

Imorse vaknade jag av att Sadi kommer in och dansar med ett paket i handen. Jag blir fruktansvärt arg för han väckte mig, men det visade sig att paketet var till mig, och kolla på bilden vad baby har skickat till mig. HON ÄR VÄRLDENS BÄSTA!! Ikväll blir det svenskt godismys med coca cola och film. Tack älskade!

imorgon gäller det

Repetera, repetera, repetera

slappedag

En hel dag har ännu en gång tickat iväg för oss. Idag har jag bara suttit och degar rent utsagt och filat en del på pitchningen såklart. Har bland annat översatt den till engelska så den är klar nu. Med reservation för ändringar dock, men nu är det väl bara att plugga in den. Tänkte ta lite bilder på stan imorgon också och visa med färger hur jag vill att filmen ska se ut och möjliga inspelningsplatser. Fick även tid att prata lite med Glenn idag och har sagt till honom jag ska lägga ut pitchen här sen när jag väl har pitchat, så det kommer förmodligen komma upp i mitten av veckan som kommer nu då.

Har varit lite bråk hemma i huset också. Polskan gick loss för att hon inte kom in på sin dator. Hon anklagade någon för att ha ändrat hennes lösenord eftersom datorn hade stått framme hela tiden. PERFEKT att ändra lösenordet på någon annans dator man delar hus med, det är inte så uppenbart att någon av oss gjort det då? Problemet löstes dock, med en enkel caps lock tryckning. Tjejer och datorer alltså, haha.

Imorgon börjar jag egentligen inte förrens klockan 14 men ska nog åka med de andra redan kl 10 för att kolla när dem pitchar och se på de andra så jag får lite erfarenhet och om möjligt fler idéer till min egen. Nu drar det sig mot natt här dock men först ska jag kolla på New Moon. Ciao!


pitchning

Sitter utomhus i den härliga kvällssolen och filar på min pitch jag ska göra på tisdag eftermiddag samtidigt som jag kollar och roar mig åt när Joel förargat försöker få igång och klippa gräsmattan med gräsklipparen gång på gång. Ska snart höra om han vill byta av.

Pitchen i alla fall är den som avgör ifall man blir utplockad och på så sätt har ännu en möjlighet att bli regissör på den första 16mm filmen man gör. Har suttit i 1-2 timmar nu och filat på lite saker. Känns bra faktiskt, efter maten återstår bara översättning till engelska på den (jag vet, jag fuskade lite, men kändes lättare och jag kommer få tillfällen att träna på engelskan på andra mindre viktiga saker).
_____________________________________________________________________________________________
Pitch
Tänkte jag ska förklara för er vad en pitch är. En pitch är en väldigt kort beskrivning på den filmen man vill göra mer eller mindre. Att pitcha betyder att man berättar sin idé på runt 5 minuter för en filmproducent eller något liknande, eller som i vårt fall lärare och andra elever. Det gäller att på ett så kreativt, underhållande och samtidigt intressant sett som möjligt bevisa att det är just din film de ska producera och på sin tur slösa sina pengar och resurser på. Vilket är en sjukt viktig del i filmgörandet. Har fått förklarat att man ska vara väldigt klar i vad man säger och att saker som "superhjälte räddar världen för mänskliga rättigheter och räddar jorden från undergång" inte går hem. Det är väldigt svagt och det kan i princip handla om vad som helst, så mycket mer detaljerat än så. Saker som du måste få med i din presentation är

* Vad är det som får historian att sätta fart?
* Vad får det för effekt och utveckling
* Hur avslutas berättelsen?


Andra viktiga saker är som att komma i tid och gärna vara där ett tag innan för att lugna ner sig och tänka igenom manuset. Dem vill inte heller att man har papper utan att man gärna berättar allting utifrån egen hjärna. Man ska försöka vara väl förberedd och vara beredd på eventuella frågor som kan komma upp som till exempel om karaktärer eller frågor om storyn. Ett tips är att man pitchar för vänner eller bekanta så man kommer in i det lite mer och kan få lite tips och spontana reaktioner.
_____________________________________________________________________________________________

Informationen har jag hittat på internet så allting har inte kommit från egen hjärna om förklaringen, så den kan jag inte ta på mig cred för. Men tyckte i alla fall att det var viktigt så ni inte sitter där hemma som levande frågetecken, vilket många förmodligen har gjort. Ni förstår att jag har lite att tänka på nu kanske, och om ytterligare en vecka har vi en annan pitch, fast då i dokumentär.


blue mountains

Jag ska fatta mig väldigt kort i detta inlägget, och ni kommer nog förstå varför. Det var en väldigt lång promenad, men det var så jävla snyggt. Dessvärre hade vi otur med vädret eftersom det regnade lite, men jag tror nog ni kan känna igen er i Avatar-världen här ändå. Ska ni till Sydney någon gång, eller Australien måste ni nästan hit, det var en upplevelse må jag säga. Jag avslutar nu, jag låter bilderna tala för sig själv.

Välkomna till Australien.


Taco + Mudcake + Poker



kalas

Skolan idag gick mer eller mindre idag som på räls. Vi hade först documentary där vi ska komma på en idé om en dokumentär på en halv A4 på bara området runt skolan. Kan bli tufft men jag har förmodligen redan en idé. Efter den hade vi directing där vi gick igenom mycket regissör till förhållande skådespelare. Hur man ska bete sig för att få skådespelarens uppmärksamhet, men även vad skådespelaren bör göra för att hjälpa regissören så mycket som möjligt.

Nu ska vi snart ställa oss och göra tacos och fira Henriks födelsedag här hemifrån också. Saknar det som fan, tro det eller ej. Åt det dock 3 gånger på en vecka innan jag åkte ner här men det gick över snabbt, haha. Och imorgon ska vi åka med de andra från skolan till Blue Mountains på någon utflykt med John. Kan nog bli trevligt, dock känner jag att man åker väl inte riktigt dit för att se Blue Mountains, mer för att lära känna och snacka lite mer med folket från skolan.

Här nedan följer förövrigt lite bilder sen Leslie vår lärares konstutställning jag nämnde vi var på. De små konstvärken kostade runt 12000kr och de stora nästan 40000kr. Är ni intresserade av någon är det bara att säga till... typ. Ha det bra, vi hörs igen!


Henrik 20

Som jag nämnde i förra inlägget så var vi ju uppe imorse och skulle sjunga för Henrik, mindre lyckat, läs det för att förstå. Efter filmscreeningen bestämde vi oss för att gå ut och ta någonting för att fira. Vi hamnade på Side Bar som var ett förvånadsvärt roligt ställe. Det är en klubb nära central station och idag var där ett liveband som spelade lite rockigare versioner av gamla godingar som Save Tonight, I'm yours, Use somebody, osv osv. Skit roligt. Väl där träffade vi även ett par killar från våran skola som vi tog tillfället i akt till att lära känna på riktigt också! Här är lite bilder från kvällen.


AIM film screening

Vi gratulerar vi gratulerar... och så vidare. Vi samlade faktiskt ihop oss imorse för att gå in och sjunga för Henrik. Vi stod utanför dörren och börjar... "happy birthday to you... happy birthday to youuuuuu...".. men det dröjer inte länge förrens vi märker att dörren in till honom är låst så vi går och lägger oss igen istället. Men vadå, vi hade i alla fall försökt?

Idag har vi haft film production, eller 16mm film i skolan. Det var jätte intressant, vi hade en kille som var cinematographer som lärare och hade även han lite erfarenhet bakom nacken. Jag och 3 andra killar gick ihop i en workshop i slutet av lektionen och fick pröva på hur det gick till att ladda en 16mm kamera medans de andra 10 gjorde någon övning med focus. Fruktansvärt rolig lektion, och för att citera någon tomte från skolan; "nu känns det verkligen som vi går på en filmskola".

Ikväll var vi på en filmscreening på AIM, Australian Institute of Music, där dem visade filmer som elever från vår skola hade gjort med musik från deras skola. Var en del bra filmer faktiskt. Det kändes som en riktig gala att vara där då det bjöds på champagne, små delikatess-bitar och annat smått och gott. Här nedan följer 2 bilder därifrån. Första är på mig och den 5e svensken Janne.


cha cha cha

Sitter i skrivande stund och har beslutsångest för vilket manus jag ska pitcha. Skrivit ner en skiss på 1.5 A4 på manuset som heter "Cha cha cha" och det ser väl ut som det blir det just nu. Men ska skriva lite på ett annat för att kunna bestämma det till 100 procent. När jag väl bestämt och vaknat i morgon ska jag börja med att skriva det för att i alla fall ha börjat. Nu är det 7 dagar tills pitchningen ska hållas. Men efter vad jag skrivit idag på den lilla stunden och att jag dessutom inte känner att hjärnan har tömts på idéer så tror jag nog det ska gå bra. Det kommer gå i vilket fall som helst.

I skolan hade vi Screen Studies idag. Vi såg på ännu fler filmer, idag flest om inledningar i filmer. Inledningen på filmer avslöjar ofta redan där vilken filmstil filmen har och vilken genre det är. Så vi fick kolla på lite olika alternativ angående det. Jag ska vara ärlig och säga att det har vi ju faktiskt lärt oss på John Bauer med. Men jag vet inte om ni John Bauer elever som läser bloggen tänker på det nu men Bieber pausade ju ofta filmen och pekade på en sån liten sak som texten i i början av filmen och redan där kan man i princip avslöja vad det är för film. Texten kanske fadeas ut, går upp i rök, eller som i vår film försvinner i en "flashback-effekt". Ja man kan leka med mycket.

Jag har kommit på lite filmidéer som jag ska spinna vidare på. Har kommit på en bra idé som jag speciellt fastnat för, kommer berätta mer om den någon gång. Nu ska jag och Joel sätta oss ner för att kolla på oscars-nominerade The Hurt Locker, skriven av James Camerons ex Kathryn Bigelow. Har höga förväntningar på den!


höst

1 mars precis som i Sverige bytar man årstid. I Sverige går ni mot våren, fast idag har vi här i Australien gått över till höst. Känns konstigt när det precis var så varmt, men idag har det verkligen varit svenskt höstväder. Massa regn, gråa moln och lite småkyligt där runt 20 gradersstrecket skulle jag tro. Men det var faktiskt ganska så skönt att ha lektion till det till skillnad från förra veckan då det var 35 grader.

Idag hade vi vår andra meet the filmmaker-lektion. Vi hade besök av en kille som hette Nick någonting och var en ganska erfaren redigerare. Dessvärre tycker jag konceptet faller när vi kollar på massa småscener han klippt och inte en helfilm eller någonting som visar hur det ska gå till när man klipper. Vi får bara se massa småklipp som visserligen kan vara intressant om det hade varit en regissör, men nu var han inte det. Äh men det är sjukt coolt att det kommer professionella filmgörare som vi får lyssna på så!

Vi har bestämt att vi ska pitcha för varandra imorgon kväll vi här hemma i huset. Så ska efter detta inlägget sätta mig och välja exakt vilket manus det blir och sen kanske börja skriva lite smått på en början till pitchningen. Imorgon är det bara en vecka kvar tills vi ska hålla den så det är hög tid att börja. Önska mig lycka till!!
Här är en bild som togs när jag och Lina guidade runt John Buckmaster och P-O runt på JB.
Fr. vänster: Lina, Bieber, Kullberg, P-O, John, jag.

RSS 2.0